Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zarabiacie i czy to wam wystarcza ja zarabiam

Polecane posty

No właśnie bardzo dużo - tak to pracujemy ok 10 godzin dziennie ale pod koniec miesiąca czasami po 12 godzin się zdarzy. Wczasy trochę łatwiej zaplanować (niemniej wtedy się nie zarabia przy jednoosobowych działalnościach). No i podatki nas dobijają.

Gość gość
Lesandrie- a powiedz, jak sie jest freelanserem, to trzeba płacic koniecznie podatek? chodzi mi o coś na mała skale jak sie robi, tzn jak sa zlecenia z tych stron w necie, ze zaplaca za zrobienie strony internetowej, itp

Generalnie jest szara strefa - jak się z kimś umówisz i dasz mu pieniądze do ręki to nikt Cię nie nakryje. Niemniej jeśli masz jakieś wpływy od niezwiązanych z Tobą osób na konta to może zainteresować się US. Niestety ale w PL nie ma tajemnicy bankowej. Poza tym jeśli robisz coś dla firm to oni również chcą faktury bo mogą to sobie odliczyć od podatku. No i wszystko zgodnie z prawem.

Gość gość
no pochwacie sie jeszcze

Gość gość
ja zarabiam 4600, zona 6000 (oboje netto). Mamy kredyt do splacenia 120.000PLN i na utrzymaniu dom 300m2 - za duzy, ale taki dostalismy w spadku. 2 dzieci. oszczedzamy moja pensje co miesiac.

Gość gość
Dostajemy na rękę: ja 730 emerytury, a mąż 960. Jakoś żyjemy. Gdyby nie leki, żylibyśmy lepiej.