Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaDominika

Dołujący problem z laktacją proszę o radę

Polecane posty

Gość MamaDominika

Hej dziewczyny...Jestem świeżo po cesarskim cięciu...Przez pierwsze 4 dni nie miałam pokarmu, przystawiałam synka cały czas, ale spazmatycznie reagował-gdyż nie potrafił ssaćm uchwycić sutka. Pokarm przyszedł 5 dnia...ale niestety synek nadal nie umie chwycic brodawki, każda próba konczy się awanturą i mega stresem malucha. Postanowiłam ściągać pokarm laktatorem i dawać go małemu butelką. Działa...oczywiście nadal próbuję przystawiać, ale zawsze końćzy się to płaczem synka, choć bardzo chce cyca...sam się go domaga, to potem nie umie sobie poradzić. Pielęgniarka laktacyjna też nie daje rady... Jak często mam ściągać pokarm?I czy do końca? Mam szansę mieć jeszcze jakiś czas to mleko nie karmiąc bezpośrednio synka?Strasznie mnie dołuje, że mam takie brodawki, kapturki też nie pomagająsmutas.gif Choć nie są płaskie, ale też nie jakieś super dużesmutas.gif Błagam o wsparciesmutas.gif

Gość gość
Próbowałaś przystawiać go spod pachy? Kapturki mają różne rozmiary i kształty - może powinnaś poszukać bardziej odpowiednich dla Ciebie? Nie martw się, nie Ty jedna masz taki problem :) Ja też musiałam odstawić córkę od piersi, bo z jednej jadła pięknie, ale w drugiej właśnie nie umiała chwytać brodawki. Ja płakałam, ona płakała, w końcu zaczęłam ściągać laktatorem i pokarm mi zanikł w 3 miesiącu jej życia. Przeszłam na mleko modyf. i uwierz- dopiero wtedy zaczęłam się cieszyć macierzyństwem, brzmi jak banał, ale tak było. Pewnie nie jest Ci do śmiechu, to normalne. Ale walcz, to dopiero 5 dzień. Przystawiaj syna jak najczęściej się da, nawet wtedy, kiedy nie ma pór karmienia. Chodzi o to, żeby wytrenował ten chwyt brodawki, nie o to, żeby się najadał. Na początku więc możesz przystawiać mu butelkę w porach karmienia, ale pomiędzy przystawiaj go do piersi (niech nie dojada z butelki, podsuwaj mu przy końcówce pierś). Ale może być też tak, że anatomii nie przeskoczysz. Laktator znacznie przycyznia się do spowolnienia laktacji, więc uważaj z tym ściąganiem.