Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet starszy o 8 lat ????

Polecane posty

Gość gość

czy to jednak nie za dużo ?

Gość gość
zalezy ile masz lat.. ?

Gość gość
Raczej nie za dużo chyba, że masz 15 lat

Gość gość
19

Gość gość
To dużo, ale nie tak znowu bardzo. Niejeden 27latek to jeszcze dzieciak :D A z każdym rokiem różnica będzie mniej wyraźna, także się nie przejmuj i jak przystojny to bierz :)

Gość gość
Zależy jaki jest. Moim zdaniem taka różnica to jeszcze nie problem

Gość gość
Mogą wyjść problemy np. takie, że nie będzie chciał albo nie będzie miał czasu chodzić z Tobą na imprezy ale to bardziej kwestia charakteru niż wieku.

Gość gość
Jest jednym z najwspanialszych ludzi jakich spotkałam tylko poróżnia nas kwestia tego, iż on by chciał żebym siedziała w domu i urodziła mu dzieci on będzie na nas łożył . Natomiast ja zamierzam studiować prawo oraz później się spełniać zawodowo. Dlatego zastanawiam się czy to ma sens.

Gość gość
Ok to w takim razie może być problem, ale nie wynikający z różnicy wieku. Nie powinnaś rezygnować ze swoich planów. Jeżeli chcecie być ze sobą to musicie się dogadać jakoś :)

Gość gość
A jak chcę z ciebie zrobić kurkę domową a ty chcesz postawić na rozwój umysłowy to nie ma sensu. Chyba, ze kompromis. Dziecko za trzy lata czy coś :D

Gość gość
zaproponowałam mu, iż możemy się zacząć starać jak skończę studia na co on mi oznajmił z lekkim oburzeniem, że już będzie za stary i nie che żeby jego dziecko miało starego ojca z brakiem sił do spędzania z nim czasu opierającym się na wysiłku fizycznym typu granie w piłkę itd.

Gość gość
on by chciał żebym siedziała w domu i urodziła mu dzieci on będzie na nas łożył . takie podejscie to nie kwestia wieku ( roznicy miedzy wami) tylko jakiegos chorego wychowania i wzorcow wyniesionych prawdopodobnie z domu . moj maz tez jest odemnie starszy o 7 lat jestesmy 11 lat malzenstwem i takie cos by mu nawet do glowy nie przyszlo ty masz inne plany na swoje zycie on inne albo mu ulegniesz a po czasie bedziesz cierpiala albo postawisz na swoim co bedzie rodzilo miedzy wami nieustanne konflikty sorki ale nie wroze wam dobrze i to nie kwestia roznicy wieku

Gość gość
wyobrażając sobie sytuację gdyby była między nami różnica wieku max 3 lata to zdążyłabym skończyć studia trochę popracować i urodzić dziecko przed 30. Więc w sumie wiek też ma znaczenie.

Gość gość
Wiek nie am znaczenia, bo podobne aspiracje może mieć też młodszy chłopak. Np. mój były chciał zaraz się rozmnażać, a miał 22 lata, mówił że za 3-5 lat będziemy starymi rodzicami.

Gość gość
wiek ma znaczenie tylko pośrednio. Gdyby facet nie był egoista to podzieliłby się z tobą konsekwencjami jakie wynikają z takiej róznicy w związku a nie oczekiwał ze ty się całkowicie poswiecisz. Teraz się poświecisz bo on jest za stary - na starośc się poświecisz bo będziesz się nim opiekować kiedy zniedołężnieje. A on będzie miał młodą żone, której będzie mógł wypominać to ze zarabia na nią i wasze dzieci. Daj spokój. Inny facet w jego wieku by tak nie postąpił. Nie ma co zrzucać na równice. egoista i tyle. W żadnej waznej sprawie nie kierujemy się uczuciami. Ale decyzja o małżeństwie, o rzuceniu nauki. o podjęciu/niepodjęciu pracy ma wynikac z tego że go kochasz? Tylko na tej podstawie oprzeć całe plany życiowe? Miłosc przychodzi i odchodzi - a kobiety się poświęcają.... i zostają z niczym.