Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie szukać pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam.Mam poważny problem z byłą żoną mojego partnera,ponieważ wszystko wskazuje na to,że ona znęca się nad ich wspólnym dzieckiem-zarówno fizycznie jak i psychicznie.Dziecko ma 13 lat a matka policzkuje ją,wyzywa,szarpie,drapie itd.Oboje z partnerem nie wiemy co robić,gdzie szukać pomocy?Była żona kompletnie nie interesuje się tym co dzieje się z dzieckiem,ma ją przy sobie bo dostaje alimenty.Baba ma 36 codziennie imprezuje,małej w ogóle nie poświęca czasu.Chyba,że już nie ma gdzie jej" sprzedać" na weekend to zabiera małą ze sobą -mamusia pije,dziecko się na to przygląda a potem wracają do domu,zazwyczaj jest to godzina 2-3 nad ranem.Powiem wprost,rola jej jako matki zakończyła się już po porodzie(dlatego też rozpadło się to małżeństwo)Powiedziała małej ,że póki mi płaci (do 18)będziesz przy mnie,póżniej pakuj się i wyp....do tatusia.Proszę doradzcie mi gdzie się zgłosić?Co mam robić?Dodam,że partner nie ma ograniczonej władzy rodzicielskiej....

Gość gość
Jeszcze rok. Jak młoda skończy 14 lat będzie mogła wybrać opiekę ojca i mieszkać z Wami . Wtedy ojciec powinien wystąpić o alimenty. Jeszcze rok

Gość gość
Rok to za długo.Nie możemy siedzieć z założonymi rękami,po pierwsze dziecku dzieje się krzywda,po drugie matka pod każdym względem zaniedbuje swoje obowiązki pod kontem władzy rodzicielskiej!

Gość gość
5/10 Nawet dobre

Gość gość
W takiej sytuacji zawsze może ojciec zgłosić do MOPS lub Centrum Pomocy Rodzinie.

Gość gość
idz do sądu rodzinnego,