Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę pozwać byłego męża, 7 lat po rozwodzie o alimenty

Polecane posty

Gość gość

Czy to się może udać? Założył nową rodzinę, wiedzie im się świetnie, mi nie. Czy mogę go pozwac?

Gość gość
jeżeli na dziecko to tak i dostaniesz też za 5 minionych lat jak na siebie to nie

Gość gość
Nie, nie na dziecko, ja nie mogę? Dlaczego? On ma dwójkę dzieci, mają firmę, wyjeżdżają za granicę.

Gość gość
a do pracy isc nie laska? rusz d**e kwoko stara i zazdrosna. pisze to ja, kobieta.

Gość gość
a ty głupia zazdrosna i chciwa baba jesteś no i co że kase mają ale to nie jest już twój mąż

Przecież nawet jakbyś o te alimenty walczyła od razu przy rozwodzie, to i tak nie płaciłby ci ich całe życie. On nie jest ci nic winny. 7 lat, to dość dużo, żeby się ogarnąć. Po co chcesz mu psuć w życiu? Jego dzieciom i jego aktualnej żonie jego pieniądze należą się bardziej niż tobie. Tobie nie należą się wcale.

Gość gość
żądnych alimentów po 7 latach nie dostaniesz. mało tego sąd będzie najpierw rozpatrywał potrzeby jego dzieci a nie twoje.nie masz szans. alimenty należą ci się gdy rozwód był z winy męża i gdy udowodnisz,że przez niego nie mogłaś rozwijać się zawodowo. poza tym w ciągu tych 7 lat już mąż ci nie przeszkadzał byś mogła pójść do pracy.

Gość gość
rozwód był z jego winy?Bo jesli tak, to możesz próbować pod warunkiem,że nie wyszłaś za mąż. Jeśli rozwód nie z jego winy to miałaś takie prawo ale tylko 5 lat

Gość gość
Ha! To tu go mam, bo aby nie przeciągać wziął rozwód na siebie abym dała spokój jego rodzinie - w zamian dostałam kawalerke, ale to nie tak powinno działać.

Gość gość
kobieto czy ty rozumiesz co my tu piszemy. nie masz szans ,bo w ciągu tych 7 lat mogłaś się spokojnie rozwijać zawodowo , alimenty należałyby ci się gdybyś przez męża nie mogła iść do pracy

Gość gość
jeżeli w ciągu tych 7 lat albo w trakcie rozwodu pracowałaś to gówno dostaniesz

Gość gość
jeżeli w ciągu tych 7 lat podjęłaś pracę i ją straciłaś to nie dostaniesz alimentów , bo k***a nie straciłaś tej pracy przez męża,bo już go nie miałaś. straciłaś pracę przez siebie więc siebie musisz pozwać o alimenty dla siebie. rozumiesz?

Gość gość
Ale dlaczego jemu może się teraz udawać?

Gość gość
dlatego mu się teraz udaje,bo może ty mu blokowałaś drogę do kariery

Gość gość
to prowo pewnie bo nie ma aż tak głupich ludzi

Gość gość
najlepiej jak zasięgniesz porady adwokata czy masz szanse. Wszystko zależy od twojej sytuacji. tutaj nikt ci sensownie nie odpowie. Rozwód z winy męża udupia go bo jesli udowodnisz, że tobie drastycznie spadła jakość życia to były mąż może mieć zasądzone alimenty na ciebie.