Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mozliwosc zajscia w ciaze bez ..

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie bo chlopak wszedl we mnie 3 razy ale na poczatku wspolzycia nie byl dlugo, nie byl mokry a co najwazniejsze nie skonczyl we mnie. Byly to moje dni plodne lecz mogly mi sie zmienic bo miesiaczka mi sie zmienila ze wzgledu ze zaczelam brac tabletky anty bralam je codziennie ale raz 20 minut przed raz 20 minut po normalniej godzinie jak zaczelam opakowanie. Jest jakas mozliwosc zajscia w ciaze?

Gość gość
??

Gość gość
czyli bierzesz pigułki aktualnie?

Gość gość
zaczelam w maju tego roku ale nie wzielam w pierwszy dzien okresu poniewaz dostalam go popoludniu zaczelam brac drugiego dnia kiedy to sie stalo zaczelam juz 2 opakowanie troche sie martwie bo jestem 4 dni przed okresem a mnie glowa boli a po tym wybryku minelo 2 tygodnie

Gość gość
matko a wiesz na czym polega antykoncepcja hormonalna?zakładam, że masz tabsy jednofazowe a więc Ty nie masz dni płodnych. masz zatrzymaną owulację, dodatkowo dochodzi do zmian w ściółce macicy, która blokowałby zagnieżdżenie ewentualnej zapłodnionej komórki jajowej i jeszcze gęstnieje śluz by zatrzymywać plemniki. jesteś jakby w hormonalnej ciąży bez ciąży. a więc póki tabletki bierzesz regularnie, nie zażywasz antybiotyków czy nie zwróciłaś tabletki to ciąża Ci nie grozi (wiadomo, skuteczność ok 99% tej metody). a, i Ty nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia

Gość gość
Idź na forum dla nastolatek i nie dręcz nas takimi wymyślam. Ciąża bez wtrysku i stosunku to tylko u Maryi się zdarzyla