Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SKLEP BIEDRONKA

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem. Proszę o radę. Dzisiaj niespodziewanie zapukała do mnie Policja. Okazało się, że sklep Biedronka wysłał na policję wniosek o kradzieży. Wynikało z niego, że w maju ukradłam ze sklepu męski sweter i piżamę. Po południu udałam się na komisariat bo chciałam wyjaśnić sytuację. Pan Policjant miał nagranie z monitoringu, nie miał za bardzo czasu dokładnie go przejrzeć. Zaproponował mi 2 wyjścia , może skierować sprawę do sądu, albo najlepiej iść do sklepu zapłacić za towar , wrócić z paragonem, on wtedy wystawi mi mandat. Nawet napisał mi kwotę, którą mam zapłacić Tylko chodzi o to że ja nic nie ukradłam. Bardzo mnie to zastanowiło bo ukraść w MAJU męski sweter. Dziwne. Poszłam do sklepu, poprosiłam o pokazanie mi swetra i piżamę, którą ukradłam. Chciałam zobaczyć. Kierownik zupełnie nie kumaty, kiedy powtórzyłam mu co powiedział Policjant , stwierdził, że wysłali na Policję wniosek o ściganie. Tylko, że nikogo nie trzeba było ścigać bo ja sama zgłosiłam się na komisariat. Nie zgodził się na zobaczenie nagrania z monitoringu. Sam nawet nie wiedział czy w maju sprzedawali męskie swetry. Dlatego mam pytanie, czy jak sklep oskarża kogoś o kradzież ma obowiązek udostępnienie nagrania. Jutro muszę to wyjaśnić z Policjantem. D.

Gość gość
fałszywy policjant cie nawiedził :p

Gość gość
Jak nic nie ukradłaś to bierz sprawę sądową. Jak się skończy uniewinnieniem, to pozywasz na drodze cywilnej sklep o naruszenie dóbr osobistych.