Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciążowy brzuszek

Polecane posty

Gość gość

Hej. Czy są tu dziewczyny którym naprawdę wcześnie było już widać ciążowy brzuszek? Bo większość tu piszących na jakimś innym temacie mówiła ża dopiero koło 16-18tc zaczął być lekko widoczny a czy są tu takie u których było widać wcześniej?

Gość gość
mi się pojawił dopiero po 22tc i nie wyglądał jeszcze na ciążowy, lekko się powiększył, typowo ciążowy, że było widać już to dopiero po 30tc. ale leżałam na patologii z dziewczyną, która już w 11 tc miała wyraźny brzuch - ale ona za przeproszeniem żarła jak świnia :O Była bardzo szczupła, bo z tego co mówiła to przed ciążą ważyła 45kg przy 164 cm wzrostu. a w 11 tc miała już 12kg na plusie... i pewnie stąd widoczny stał się brzuch. leżałam z nią 4 tygodnie na sali, lekarze prosili, grozili, ale to nic nie dało. ona poza jedzeniem szpitalnym chodziła na stołówkę i dokupowała drugi obiad plus kochający mężuś jej przywoził 3 obiad :O przez te 4 tygodnie przytyła kolejnych 6 kg :O nie wiem jak musiała wyglądać w dniu porodu - o ile donosiła ciążę, bo lekarze ją ostrzegali, że może wcześniej urodzić, bo miała plamienia i skracającą się szyjkę.

Gość gość
W pierwszej ciąży około 16tc w drugiej (obecnej) już w 13tc bylo coś widać. Teraz jestem w 32 tc i wyglądam jakbym miała za chwilę urodzić... zwłaszcza wieczorem :o