Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta_Bo

Jaki laktator warto kupić?

Polecane posty

Gość Aneta_Bo

Mamy będące w temacie proszę o pomoc, jaki laktator wybrać? Lepszy ręczny czy elektryczny? Jaki się u was sprawdził i jakiej firmy? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Gość gość
do sporadycznego odciagania, to wystarczy ci reczny, a jak bedzie trzeba odciagac po parenascie razy na dzien, to sie przyda elektryczny, przyjrzyj sie laktatorom avent i medela, bo sa najczesciej wybierane przez matki karmiace

Gość gość
sporo dziewczyn poleca laktator ręczny avent, zwłaszcza na początku jak się ma problemy z karmieniem, to nim się szybko odciąga:) i ma taką fajną nakładkę, która masuje i stymuluje laktację:)

Gość gość
Zależy do czego chcesz używać. Ja karmię głównie piersią, odciągam tylko do kaszki/kleiku raz dziennie. Mam najtańszy elektryczny canpola easystart i mnie wystarcza w zupełności. Ręczne odradzam, bo można się zamachać.

Gość gość
jak tylko czasem będziesz odciągać, żeby gdzieś wyjść to lepszy i tańszy ręczny, avent jest dobry, ale poszukaj najpierw na forach i aukcjach, bo dziewczyny sprzedają prawie nowe, mało używane modele

Gość gość
Wydaje mi się, że jak ma 150 zł wydać, to lepiej kupić elektryczny canpola, zdecydowanie wygodniejszy niż ręczny. W ogóle absurd, żeby ręczny tyle kosztował, chyba tylko za markę się płaci...

Gość Malgorzata32
U nas spokojnie sprawdzał sie ręczny laktator, chociaż wiem, że koleżanki wolały elektryczne - ja nie mogłam sie do nich przekonać, i wolę ręczne - ten pierwszy z brzegu z tego sklepu: http://www.lulajbaby.com/laktatory-i-akcesoria-c-30_48.html jest bardzo ok - i w zasadzie cenowo też, 39,99 zł. Jak na start przy dużych wydatkach dla mamy to jest naprawdę ok.

Gość karaiwina
Ja polecam laktator lovi prolactis, który dzięki trzem dodatkowym funkcja łatwo przerobić na laktator ręczny. Bardzo szybko odciąga pokarm dzięki dwufazowej funkcji ssania. Funkcja stymulacji masuje piersi przed odciąganiem dzięki czemu cały ten proces jest bezbolesny. Można go zasilić dzięki bateriom lub sieciowo. W zestawie jest również dysk uszczelniający i butelka do bezpiecznego przechowywania pokarmu. Bardzo przydatny dla mam często ściągających pokarm.

Gość gość
Ja uzywalam laktatora zeby pobudzic laktacje a byl to laktator reczny marki avent. Moge spokojnie go polecic. Pokarm sciagalam szybko i bezbolesnie.

Ja używam lovi prolactis elektryczny, bo 1. można przerobić na ręczny 2. zapamiętuje Twój wypracowany styl i siłę odciągania 3. możesz regulować siłę 4. jest dwufazowy- najpierw pobudza produkcje, potem własciwe ssanie 5, ma zegar i widzisz ile już ściągasz 6. ma dużo części zamiennych 7. jest ładny i ma super etui 8. chyba najcicgszy jaki miałam 9 reczny też super sciąga i łapa nie boli 10 nawet niedrogi

Gość gość
puknij sie w czaszke raz a porzadnie lovi to badziew nad badziewia