Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roczny synek ciągle jest zmęczony.

Polecane posty

Gość gość

Budzi się ok. 8-9. Idzie spać ok 12. O 13 się budzi, o 15 idzie znów spać i śpi do 17 -18. O 22 idzie spać. Wydaje mi się, że śpi za dużo.

Gość gość
To zależy, czy w czasie gdy nie śpi jest aktywny, biega jest wesoły czy raczej apatyczny. Jak tak to zrób mu badania krwii i idż do lekarza.

Gość gość
Jak nie śpi to ciągle rozrabia, w miejscu nie usiedzi. On już nie chodzi tylko biega.

Gość gość
ciesz się :) mój w tym wieku miał 1 drzemkę dwugodzinną. A jeśli się boisz to zbadaj mu cukier, ale myślę, że skoro jest żywiołowy gdy nie śpi to wszytsko ok

Gość gość
faktycznie maly spioch z niego, ale wlasnie czy kiedy nie spi jest bardzo aktywny? moja corka jak miala rok to wstawala o 7 ,o 11-12 sen ale pod warunkiem ze na spacerze ,bo w domu nawet jak byla spiaca to ciezko bylo ja uspic,chyba ze w wozku. i spala tak z 2-2,5 h i potem ok 19-20 . w nocy mala pobudka na mleko. poza tym to bardzo energiczne dziecko

Gość gość
Jest aktywny. Biega po podwórku za piłką, a do snu wystarczy mu jego łóżeczko i przytulanka.

Jeśli dziecko normalnie przybiera na wadze, ma apetyt,dobrze się wypróżnia....to tylko się cieszyć i zazdrościć :D Mój rozbójnik szedł spać w tym wieku o 19 , w nocy stawał co 2-3 godziny,na dobre się rozbudzał o 5-6 i w dzień miał jedną drzemkę 1-2 godz.

Gość gość
zrob mu badania krwi moze ma cukrzyce tak jak dziecko mojej kolezanki. Tez tak duzo spaloi wyszla mu cukrzyca.

Gość gość
Robiłam mu miesiąc temu badanie krwi tak aby sprawdzić czy wszystko jest ok i wyszło, że jest w jak najlepszym porządku. Apetyt ma, waży 11 kg. Z wyróżnieniem się też nie ma problemu.

Gość gość
Wydaje mi się, że te 11 kg to dużo, ale lekarka tłumaczy mi, że jest wysoki i urodził się z waga 4 kg i długością 63 cm, więc niby wszystko jest ok. też nie wygląda jak mały sumo, chociaż brzuszek ma.

Gość gość
nie ma powodu do niepokoju moj synek ma 13 mcy i jest bardzo zywiolowy wszedzie go pelno w ciagu dnia robi sobie 3 drzemi i przesypia cala noc juz od 4 mcy.wszystko zalezy od dziecka niektore sa bardzo spokojne i potrafia spac w tym wieku tylko raz w ciagu dnia.wydaje mi sie ze takie zywsze dzieciaczki spia wiecej

Gość gość
.

Gość gość
Ale twoje dziecko spi normalnie:) nie wiem czego oczekujesz od takiego brzdaca. Moj mial jedna drzemke od 9 miesoacs,ale.to nieczeste i jak mial rok -13 miesiecy to spal wlasnie ok 12 h w dzien, od 20-8-8.30 i potem kolo poludnia 2h. Potem mu sie drzemka w dzien wydluzyla do nawet ponad 3h.ale w nocy krocej. Ostatnio zasypia 21 wstaje 7-8 i spi ze 2h w dzien a ma 16 miesiecy,a mojej kolezanki corka dopiero teraz,w.tym samym wieku,rezygnuje z drugiej drzemkie. Ale na pierwsza pada po 3 h od wstania.

Gość gość
Oczywiscie ok.12 h w nocy,nie w dzien:) ale od dluzszego czasu sumarycznie jest to ok 14 h na dobe.