Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już 4 rok nie potrafię zapomnieć o niej

Polecane posty

Gość gość

Cztery lata temu po pierwszym roku studiów wracałem z dziewczyną z imprezy. Poprzednia dziewczyna zdradziła mnie i jak już traciłem nadzieję spotkałem Anię. Byłem tak cholernie szczęśliwy. Był środek nocy. Na przejściu dla pieszych ona wybiegła lekko przede mnie i odwróciła się w moim kierunku. Wtedy uderzył w nią idiota który wyprzedzał na przejściu dla pieszych. Ania umarła na miejscu, przy mnie a ja to wszystko widziałem, patrzyłem jak ona umiera. Najgorsze jest to że chwilę przed tym jak to sie stał ona odwróciła się do mnie i uśmiechnęła tak cudownie że jak o tym myślę to mam łzy w oczach. To była prawdziwa miłość. Czułem to wszystko, jej oddanie i to że była inna. Miała zasady, była twarda ale też urocza i uprzejma, miała klasę i wrażliwość. Ja nigdy nie spotkałem kogoś tak opanowanego a jednocześnie lekko szalonego. Kocham ją nadal. Od czterech lat nie potrafię pogodzić się z tym że odeszła. Dla mnie to tragedia, chodziłem do psychologów, ale depresja wracała zawsze po kilku dniach. Leki nie pomogły. Próbowałem spotykać się z innymi kobietami ale nie umiem z nimi rozmawiać, nie potrafię. Nie wiem o czym miałbym z nimi zamienić słowo. Właśnie obroniłem magistra ale mój świat się zamknął na dobre. Nie potrafię i nie umiem mieć z ludzmi kontakt. Każde miejsce przypomina mi o niej, o tym jak było nam cudownie i że jakiś p***b to zniszczyła teraz chodzi wolno. On odebrał jej życie a teraz chodzi po ulicy wolny. Dlaczego ten świat jest taki niesprawiedliwy, była młoda i dobra, wyjątkowa, nie przesadzam , wiem co mówię. Wszyscy faceci zazdrościli mi tego że ona jest taka wierna i ma takie zasady. Kochałem na nią patrzeć, cudownie się uśmiechała i jak patrzyła mi w oczy. Chciałbym się do niej przytulić...Teraz nie ma nic a ja za nią tęsknię. Co ja mam zrobić?

Gość gość
Najgorsze jest to że przez miesiąc byłem z dziewczyną która nagle zaczęła być o nią zazdrosna-rok po jej śmierci. Zapytała mnie czy jakbym mógł sprawić że Ania wróci to czy zrobiłbym to ,a ją zostawił. Powiedziałem że takie coś nie jest możliwe, a ona naciskała a co gdyby!? Wkurzyłem się i powiedziałem że jakby był chociaż 1/1000000 że ona wróci jakimś cudem to z nikim bym nie był. Na to ona powiedziała ,że cytuję "czyli mnie nie kochasz bo byś nas zamienił!". Zdenerwowałem się i coś powiedziałem nieprzyjemnego i odszedłem a ona wtedy powiedziała "To sobie ją wykop!!!". Po tej dziewczynie straciłem nadzieję że spotkam kogoś równie fajnego, ona mnie ostatecznie zdołowała, na początku myślałem że ona to jakaś rekompensata z góry za to co sie stało ale jednak się myliłem.

Gość pomaranczlala
Nie ma się dziewczynie co dziwić, potraktowałeś ją źle nawet jeśli w Twojej sytuacji jest to zrozumiałe. Życie nie jest czarno-białe. Niestety nie da się niczego z tym zrobić. Postaraj się może poszukać przyjaciół poza związkiem, otoczyć życzliwymi ludźmi, żeby w tej sferze pozostać akywnym. Może jakaś pomoc ofiarom takich wypadków? Znajdź jakieś organizacje, może Ci to jakoś pomoże.

Gość gość
a co? miałem jej powiedzieć że tak , że przestałem kochać kogoś kto umarł mi na rękach!? przeciez ona nie wróci, nie zmartwychwstanie więc w czym problem?

Gość niezapominajka287
To straszne co przeżyłeś, współczuje naprawde,wiem że to nie jest łatwe ale musisz starać się zapomnieć o tym , jeśli chcesz budować z kimś innym związek.,,ZAPOMNIEĆ" hm pewnie nigdy o tym nie zapomnisz, ale musisz iść dalej do przodu, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem, to wszystko jest przykre,ale jeśli nie chcesz wchodzić teraz w związek to daj sobie czasu , nic na siłe

Gość gość
to już lepiej jakbyś powiedział że musiałbym być z wami i miałbym dwie ukochane,a tak ta kolejna nie może być szczęśliwa bo zostawiłbyś ją dla zmarłej,to nierealne chodzi o świat myśli i uczuć.możesz mieć problem z panną która chce czuć się jedyna,są dwie możliwości albo dajesz sobie czas i myślisz dużo o przeszłości bo czasu potrzeba dużo na takie straszne przeżycie by się uspokoić albo zwiążesz się z młodą wdową która ma ten sam świat w sobie

Gość niezapominajka287
nie możesz o niej zapomnieć , nie dziwie sie wcale, ale z drugiej strony dziewczyna, z którą jesteś lub każda inna z którą się zwiążesz może mieć obawy, dlatego jeśli nie jesteś jeszcze gotowy mimo tych 4 lat, nie wiąż się z nikim , bo niepotrzebnie możesz kogoś skrzywdzić, a te kobiety nie są temu winne.

Gość gość
ja miałem przez rok mysli samobójcze, teraz one nawracają, Ja się panicznie boję kobiet, nie potrafię z nimi rozmawiać. Ania sama mnie zagadała i ja nagle poczułem żem potrafię ja zdobyć. Potem Iga rok później, też udało mi się zdobyć kobietę ale teraz... teraz nie potrafię, denerwuje się i panikuje, porównuję każdą do Ani. W grupie nie potrafię rozmawiać, wyłaczam sie i nie wiem o czym miałbym mówić.

Gość gość
przepis na brak problemów:jak chcesz mieć szczęśliwą miłość to zawsze kochaj tak jak pierwszy raz,porównywanie stopniowanie wspominanie o Ani kolejnej nie pasuje do tego

Gość katkaS
współczuje Ci,ja na Twoim miejscu postawiłabym na przyjażń nie spiesz się z kolejną kobietą

Gość gość
szkoda mi Ciebie i tj dziewczyny, musiałoby wam dobrze ze sobą. Życzę tobie abyś spotkał kogoś podobnego do niej i znowu sie zakochał.

Gość gość
kilku chlopakow .ktorzy mi sie podobali zginelo w wypadkach.