Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monczek5

Skolioza po porodzie !

Polecane posty

Witam chciałabym wam opowiedzieć jak bardzo ciąża zmieniła moje życie . Gdy zaszłam w ciąże miałam 18 lat na początku szok płacz ! Wraz z 1 zdjęciem usg zmieniło się całe moje życie wszystko zaczęło się kręcić w okół mojego dziecka .Wcześniej byłam zdrową młoda kobietą i nigdy nie pomyślałabym że ciąża i poród tak zmieni moje życie. Skoliozę wykryto u mnie w bardzo młodym wieku szereg rehabilitacji sanatoria nie było to wielkie skrzywienie i bardzo rzadko dokuczało do chwili porodu prawdę mówiąc nie wiedziałam że w ogóle mam tą skoliozę ! Urodziłam córeczke chodz poród trwał 7 godzin był bardzo bolesny - krzyżowy. Po miesiącu od czasu porodu zaczęłam odczuwać różne dziwne objawy najczęstrzym był duszenie się brak tchu itp jednym slwoem mówiąc problemy w oddychaniu drętwienie ciała nawet języka i warg zesłabnięcia i tak dzień w dzień moja mała ma już rok i mimo częstyh wizyt u różnych lekarzy i róznych badań nic konkretnego nadal nie wiem .Ciągle jest mi cieżko oddychać jestem świecie przekonana że to wina skoliozy ona sie w bardzo dużej mierze pogorszyła lekarze mnie tylko zbywają wmawiają mi nerwice i że to niby od tego te objawy ale ja znam siebie swoje ciało i organizm wiem kiedy jest mi cięzko oddychać z nerwów nie wiem co robić jestem załamana szczególne tym ,że nie mogę żyć normalnie i cieszyć się zyciem mam 20 lat i czasem chciałabm umrzeć ale jak patrze na córeczke zawsze myśle ,że mam dla kogo życ juz ni9e wiem gdzie szukac pomocy . Mam nadzieję ,że na tym forum znajdzie sie ktoś kto przeżywa podobny koszmar i ,że nie jestem w tym sama |:(

Gość beata192
widac Twoja skolioze, czy jest ona w malym stopniu widoczna z zewnatrz?

Gość monczek5
Według mnie moja skolioza jest dosc widocznaszczegolnie gdy mam obcisłe rzeczy na sobie.

Gość gość
czemu nie zaczniesz sie gimnastykowac? co za problem wykonywac cwiczenia na kregolsup?

Gość gość
Basen, basen, basen. Zacznij poważnie chodzić. Pływają na plecach na początku a potem powoli jak bol bedzie mijał stylem klasycznym czy kraulem czy pieskiem. Gwarantuje ze bedzie mniejszy bol. Na 100 % a plecy bedzie miała silne.