Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo proszę o pomoc ! Ból w pachwinie 33tydz ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam drażniący problem. Od kilku dni dokucza mi ból w prawej pachwinie. Jest on mocny i dokucza przez cały dzień. Ciężko sie przez to chodzi ale i też spi. Do tego czuje czasami mrowienie.Jestem w 33 tygodniu ciąży. Na ostatnim badaniu ginekolog kazała mi nie dzwigac itp ale tak yo wsxystko bylo dobrze. Ten ból w pachwinid zaczął się po wizycie. Niewiem czy sieobawiac. Czy moze byc to oznaka do przed wczesnego porodu?? Baardzo prpsze o pomoc ; (

Gość gość
Ja jestem w sporo młodszej ciąży ale z tego co się orientuje, to bol w pachwinie to rozciaganie więzadeł macicy, bo one właśnie prowadzą do pachwin

Gość gość
A ja slyszlam zre to tez oznaka ze malenstwo sie szykuje na wyjscie :/

Gość gość
autorko weź walnij baranka o ścianę z 5x to może ci mózg zacznie pracować normalnie :) Zdzwoń do szpitala i powiedz o tym, że boli cię pachwina i że pewnie zaczął się poród. Hahhahhaa poprawisz im humor na cały dzień. K***a skąd się biorą takie tępoty :O

Gość gość
Jesli chcesz wiedziec to moze byc to typowa oznaka ze dzieclko przygptowuje się do porodu . Ja znalazlam soe w szpitalu z takim bolem i urodzilam w 35tyg. Niemozna bagatelizowac bolu. A widze ze ktos tu jest mega znawca i uwaza ze taki bol nicnieznaczy . Kazdy organizm jest inny i o tym nalezy pamietac .

Gość gość
Taki ból w pachwinie to ból wiązadeł. Jest jak najbardziej normalny na tym etapie bo stawy biodrowe się poluzowują i przygotowują do porodu. Macica też uciska. Ale warto obserwować czy się nie nasila.

Spokojnie, ból w pachwinach to normalna rzecz, zaczynam 35 tydzień i mam ten sam problem, szczególnie gdy trochę więcej pochodzę to ból się nasila. Musisz jednak być czujna jeśli ból będzie bardzo silny, nie będzie ustępował lub będzie się nasilał lepiej skontaktuj się z lekarzem a jeśli nie masz takiej możliwości to podjedz na Izbę. Ja jestem tego zdania, że nie ma co panikować ale ciąża to taki stan że trzeba być uważnym i jeśli masz się tym przejmować to lepiej to sprawdzić i być spokojnym.

Gość gość
Na tym etapie dziecko ustawia się główka w kanał rodny ja miałam podobne odczucia w tym czasie.za 3 dni miałam usg i mały juz był ustawiony