Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból uszu

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny. mam taki problem, mianowicie od wczoraj okropnie bolą mnie uszy, jest to straszny ból nie do wytrzymania jednak do lekarza moge isc dopiero w poneidziałek. tydzien temu byłam nad morzem, czy przyczyna moze byc z tym zwiazana ? jakie macie porady na ból uszu tak aby wytrzymac do poniedzialku? stosowalam juz olejek kamforowy, ibuprom, a nawet wodę utlenioną o której pisano że koi ból- nic nie pomaga. najbardziej boli przy mówieniu i spożywaniu posiłku proszę o radę jak złagodzic bol do poniedziałku

Ojej... Nie można niczego wlewać do uszu gdy bolą bez zgody lekarza!!! Być może uszkodziłaś błony bębenkowe ciśnieniem w morzu bądź to zwykłe zapalenie. Na przyłóż sobie termofor do ucha, pomoże choć na chwilę... WSPÓŁCZUJĘ! :( Miałam kiedyś perforację błony bębenkowej..

Gość Ibuprom_
Przykro nam, że w tym konkretnym przypadku Ibuprom nie zadziałał. Żaden lek nie daje 100% gwarancji skuteczności. Wrażliwość na działanie leku oraz podatność na działania niepożądane ma charakter indywidualny: jest różna u różnych ludzi. Zawsze należy liczyć się z ryzykiem niepowodzenia terapii oraz wystąpienia działań niepożądanych. Jeśli chciałaby Pani zgłosić działanie niepożądane związane z zastosowaniem preparatu Ibuprom, prosimy o kontakt na adres mailowy PV@usp.pl Udaj się jak najszybciej na ostry dyżur laryngologiczny

Gość kajka9
Miałam podobną sytuację - ucho mnie bolało niemiłosiernie i doszła jeszcze krew ! Szybko pobiegłam do lekarza i okazało się, że mam zapalenie i to już poważne. W Warszawie w szpitalu sióstr elżbietanek mają dobrego laryngologa - dr. Gromek. Kilka miesięcy temu miałam problemy z uszami (swędzenie w środku i uczucie wilgoci) to laryngolog przepisał mi krople i kazał się obserwować. Zero badania, nic. Teraz zostałam zbadana dokładnie i od razu powiedziano mi o kontroli, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok i leki działają. Tak powinno być. Życzę powodzenia.