Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

mieszkanie z nowym partnerem

Polecane posty

Gość gość

Z ojcem moich dzieci przestało mi się układać jeszcze,jak byłam w drugiej ciąży-poniżanie,bicie,wyzwiska....Uciekłam do rodziców,rozwiedliśmy się i przez ponad rok skupiałam się tylko na dzieciach. Po roku znalazłam pracę i faceta..,.Jest z Holandii,widujemy się co dwa tygodnie,na trzy lub cztery dni,on przyjezdża do nas, czasem ja jeżdżę do niego.Dzieci go uwielbiają, on uwielbia dzieci. Zaproponował, że może zamieszkalibyśmy razem z nim,co pozwoliło by nam na bycie ze sobą na codzień a dzieciom zapewniło by lepszą niż w Polsce przyszlość. Ojciec moich dzieci zgodził się, na rękę mu to jest,bo pewnie liczy na to, że będzie mógł przestać płacić alimenty i przyjeżdzać po dzieci....Jednak jest jedno "ale"- mój partner nie wyobraża sobie,że ja miała bym pracowac-mówi,że w jego kraju matka małych dzieci zawsze zostaje z nimi w domu. Córka poszlaby tam do zerówki, syn miałby prawie2,5 roku, więc mógłby iśc do przedszkola. On jednak nie chce o tym słyszeć i mówi, że to przecież normalne,że on zarabia.a ja skupiam się na dzieciach, żeby nie czuły się obco w nowym kraju. Ja natomiast nie wyobrażam sobie, że tylko on pracuje,bo od zawsze pracowałam (z przerwą na dzieci) i miałam swoje pieniądze,z których mogłam coś odłożyć dla siebie lub dzieci. jednocześnie muszę mu przyznać trochę racji....na początku dzieci będą pewnie bardzo zagubione.co byście zrobiły w tej sytuacji? nie byłoby wam głupio korzystać z tego typu pomocy materialnej? (bo dla mnie nawet mieszkając razem logicznym jest, że obydwoje współfinansujemy życie rodzinne)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować