Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znowu wraca depresja

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego zycie jest tak bardzo trudne ,mam 44 lata i mam juz dosc kiedy tylko cokolwiek idzie ku lepszemu zaraz sie wali a ja juz nie mam siły i znowu zaczynam myslec jak dobrze by było nie byc nie czuc nie istnieć ....ten bół psychiczny , cierpienie i strach ze wróci lub juz wróciła choroba Depresja która odebrała mi radosc,której konsekwencja jest tylko mysl zeby umrzec ...4 lata temu po 6 miesiecznej kuracji myslałam ze jest juz dobrze ale ona wraca ...proste problemy sa dla mnie olbrzymami nie do pokonania ,potrafie płakac godzinami i nie umiem opanowac płaczu

Gość gość
A jaka przyczyna depresji? brak pracy, brak kasy, brak męża, dzieci?

Gość gość
jezeli jest to depresja endogenna czyli bez przyczyny z zewnatrz a spowodowana zaburzeniami neuroprzekaznikow to ja mam dobra rade : wyciag alkoholowy z dziurawca lub happy tonic. do tego duzo produktow bogatych w tryptofan- banany, brokuly, ryby , mleko. gwarantuje ze po 3tygodniach bedzie naprawde dobrze!! ja tez cierpialam na depresje, nerwice i bezsennosc :( nie chcialo mi sie zyc, mialam straszne leki, ogromny smutek i bol... w nocy nie spalam, mialam silna tachykardie... bralam zolpi na sen po ktorym spalam ale czulam sie jeszcze gorzej w dzien bo mi bardzo obnizal cisnienie a z natury mam ****ardzo niskie... psychiatrka kazala mi brac cital po ktorym mialam jeszcze wieksze napady lekow, smutkow a cisnienie mi wciaz szalalo i spadalo w dol... stwierdzilam ze jak sie z tego nie pozbieram to umre i kupilam wyciag z dziurawca, pilam taki kielich i za 10minut jadlam banana i tak 3 razy dziennie przez miesiac. do tego na wieczor magnez, cynk, witamine b6 i waleriane. dzis naprawde czuje sie swietnie, uwierz mi. bez psychotropow udalo mi sie wyjsc z tego gowna a bylam w takim stanie ze nie wierzylam ze dozyje wakacji i chcialam sie z wlasnej woli w psychiatryku polozyc bo zaczelam planowac wlasne samobojstwo. zrob tez badania na tarczyce, robaki, borelioze, toksoplazmoze bo to tez przyczyny depresji/nerwicy.

Gość gość
i koniecznie badania morfologii i biochemii, zwlaszcza na witamine D. jesli nawraca tak ci ta depresja bez powodow z zewnatrz to znaczy ze wewnatrz masz jakies zawirowania w organizmie i trzeba to wykryc :( ja robilam wszystkie badania i wszytsko bylo w porzadku wiec sie wzielam za naprawe rownowagi neuroprzekaznikow bo skoro przyczyna nie byly inne choroby to znaczy ze to jedynie problem mozgu czyt. niedobor serotoniny