Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZałamanaMama91

Okropnie się czuje:(:(

Polecane posty

Gość ZałamanaMama91

Wiem że jest multum takich postów ale już nie mam siły buszować po internecie. Mam 23lata tydzien temu byłam u gin i stwierdzono u mnie 6 tydzien ciąży i pusty pęcherzyk bardzo się załamałam:(:( pani doktor powiedziała ze muszę zrobic badania betę i mam się zgłosić za tydzień tj dziś i stwierdzi czy dzidzi sie rozwija czy musi mi wypisać skierowanie na zabieg:(:(bardzo mnie to załamało.. dziś odbieram drugie wyniki i do lekarza..sedno wszystkiego leży w tym że od tygodnia okropnie źle sie czuje w ogóle nie mam apetytu moj biedny mężuś po pare razy dziennie potrafił być na zakupach bo wydawało mi sie ze coś zjem a potem wychodziło na to ze sam musiał to jeść bo ja nie dałam rady tego do ust wziąć , tak dziwnie mnie żołądek męczył w ustach miałam taki dziwny posmak a już o tym że zapachy mnie wszystkie męczyły nie wspomnę..dziś się obudziłam oczywiście z okropnym samopoczuciem i pierwsze co musiałam biegnąć do toalety bo zebrało mnie na wymioty pierwszy raz..Powiedzcie mi czy po tych objawach moge sądzić że jednak malenstwo sie rozwija i tylko mi spłatało figielka i nie pokazało sie na usg bo ja juz nie wiem.. mam sobie robić nadzieję ze dziś zobacze moje maleństwo?

Gość gość
mozliwe . ja nie mialam zadnych objawow oprocz tego ze bardzo bolal mnie kregoslup u dolu.. i cycki mnie bolaly ..i byl sam pecherzyk. jutro ide na zabieg.. ale to za wczesnie zeby ci wypisywala skierowanie .. u mnie jak bylo wedlug OM 6 tydzien to lekarz dawal mi duze szanse poniewaz ciaza mogla byc mlodsza ale jak przyszlam w 10 tyg OM to juz bylo pewne ze tam nic nie ma tylko pecherzyk

Gość gość
ja miałam dokładnie takie same objawy jak Ty .. od 7-8 tygodnia do 11-12 leżałam w łóżku bo nic nie mogłam jeść, okropnie sie czułam, wymiotowalam .. ja jestem dobrej mysli dla Ciebie i dzidzius sie rozwija :) daj znac jak wrócisz od lekarza, buziaki

Gość ZałamanaMama91
No właśnie mnie też plecy okropnie napierniczają ale to chyba od leżenia bo prawie tydzien plackiem lezałam no i też zapomniałam dodać że piersi to tak mnie bolą jak nigdy i nawet mąż zauważył ze mi sie bardzo powiększyły..normalnie tak się boję ze znowu niczego na ekranie nie zobaczę:(:(wszyscy w około mówią ze bedzie dobrze a w rzeczywistości nie wiedzą co przeżywa kobieta w takiej sytuacji jak ja..stres i strach niesamowity..niby to tylko parę tygodni a już tak bardzo się zżyłam z tym maleństwem (wiem że jeszcze nie jest pewne czy nie mam pustego jaja płodowego) ale mimo to wyczekujemy go z mężem żeby było już z nami na swiecie.. tym bardziej ze jesteśmy miesiąc po slubie i to była nasza pierwsza próba i od razu się udało..tak że podwójne szczeście..

Gość rodzynek111
Zycze zdrowia:)) :))

Gość gość
przede wszystkim duzo pic np herbaty ziolowej

Gość nie mart sie
trzymam kciuki ,ja nie mam dzieci ,i nie bede miala ,ale rozumiem twoj strach ,badz dobrej mysli trzymam kciuki -pozdrawiam

Gość gość
A jakie twoje cykle były? Pytam bo u mnie owulacja się przesunęła o 2tyg. i w 8tc. na usg wyszło że to 6tc. Ot efekt nieregularnych cykli.

Gość ZałamanaMama91
no w sumie to miałam prawie regularne..wahały się pomiędzy 28-29dni..a co to ma do znaczenia??:( w sumie u mnie wyszło tak jak pani doktor powiedziała bo pierwszy raz współżyłam(nie do uwierzenia cnotka ze mnie;p) między 8-12 dniem miesiąca wlaśnie wtedy kiedy miałam te dni..a wcześniej nic nie było..wiec nie ma mowy o pomyłce w obliczeniu tygodnia ciąży..

Gość gość
twoje obliczenia moga byc dobre ale Twój organizm mógł sie przestawić .. miałaś slub, pewnie stres :) byc moze miałaś owulacje kilka dni pozniej i Twoja ciaza jest młodsza niz wynika z Twoich obliczeń i dlatego nic nie było widać :) ja wiem, ze zostaniesz mamusia i jestem tego pewna. masz dokładnie takie same objawy jak ja miałam w tych tygodniach takze głowa do gory i jak ci zależy na dzidzi to sie juz tak nie stresuj bo to jej szkodzi :) ja za 10 tygodni mam termin :) buziaki

Gość gość
Nie chodzi o to czy wcześniej współżyłaś ale o to czy później.

Gość ZałamanaMama91
i mam wyniki bety i robiłam pierwsze badania 09.07 i wyszło mi 55859 mlU/ml a 11.07 72487mlU/ml i już sama nie wiem czy to dobrze czy źle w internecie sie naczytałam mam nadzieje głupot i już sama nie wiem jak mam rozumieć ten wynik:(:( a do lekarza mam dopiero za 6 godzin ja nie wytrzymam tego stresu..niech ktoś mi powie czy to dobrze czy źle..

Gość gość
Troche maly przysrost...niestety....

Gość ZałamanaMama91
ja sie załamie:(:(:(:(:(

Gość gość
zle samopoczucie wynika z progesteronu,a on jest bodajze produkowany przez zewnetrzna wartwe pecherzyka,nie zarodek.dlatego na dwoje babka wrozyla i ja bym poczekala jeszcze 2 tygodnie.

Gość gość
Rośnie czyli jest dobrze. źle byłoby gdyby spadała. Trzeba czekać do wizyty. Przy takiej becie będzie widoczny zarodek na 100%.

Gość gość
"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. " Więc nie panikuj.

Gość ZałamanaMama91
Obyś miała racje..ale z tego co mi piszą poprzedniczki muszę zacząć sie przygotowywac na najgorsze:(:( przecież ja wyjde z tego gabinetu zryczana jak bóbr..nie wyobrażam sobie tego..

Gość ZałamanaMama91
Dziewczyny!!!!Jest dzidziuś!!:D:D:D:D wszystko z maluszkiem jest w najlepszym porzadku;D:D matkoo jednak cuda się zdarzają..;)) ginka stwierdziła że moje wyniki badań są wysokie...co akurat mnie zdziwiło bo w necie coś innego wyczytałam..ale mniejsza o to najważniejsze jest ze z juniorem wszystko wporządku i się rozwija...

Gość gość
widzisz !! a mówiłam Ci kochana :* gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i dla maleństwa :) buziaki

Gość gość
No widzisz. Przecież ci pisałam, że najważniejszy jest przyrost. Widać owulacja przesunęła się choćby o kilka dni i gotowe.\No, a teraz ciesz sie ciążą.

Gość ZałamanaMama91
Jejku a taka byłam zdenerwowana że jak mi pielęgniarka ciśnienie mierzyła to pytała czy bieglam całą drogę do pani doktor bo takie wysokie miałam..hehe a to nerwy mi tak wywaliły ciśnienie w góre.. teraz sie z tego śmieje ale jeszcze półtorej godziny temu łzy w oczach miałam bo szykowałam się na najgorsze..ale na szczeście wszystko się ułożylo..dzięki za miłe słowa choć za bardzo w nie nie wierzyłam..

Gość gość
dziewczyno masz dopiero 23 lata a juz sobie zycie niszczysz... Kobieta rodzac dziecko traci wszystko... zdrowie, zycie, lata... Twoje dziecko urosnie z malego super bobaska wyrosnie arogancki nastolatek, ktory zrobi z ciebie glupia gar kuchnie, ktora ma wedlug niego obowaizek mu uslugiwac... Kobieto pozyj sobie najpierw swoim wlasnym zyciem, a potem decyduj sie na dziecko...

Gość gość
Kochanie ja też poszłam w 6 tygodniu i na usg nawet pęcherzyka nie było. lekarka stwierdziła że ciąża jest po prostu młodsza i kazała przyjść na usg za dwa tygodnie. Te dwa tygodnie mijają w środę, a ja jestem dobrej myśli. Ty też bądź. Tym bardziej ze masz typowo ciążowe objawy.

Gość gość
16:59 to że ty taka byłaś to nic nie oznacza. Ma 23 lata będzie super mamą, a widać, że już sie o dziecko martwi ;) więc instynkt pewnie jest :) dziecko nie niszczy życia, tylko je wzbogaca o nowe doświadczenia. Fajnie, że jednak (autorko) będziesz miała dzidziusia. Powodzenia i kochaniutkiego bobaska :)