Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak otworzyć konto w banku?

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat i od początku lipca mam pracę. Mam powiedzieć pracodawcy swoje konto bankowe, tak żeby oni mogli mi przelać na moje konto pieniądze. Chciałbym mieć też kartę do zakupów przez allegro i do płacenia w sklepach. Moi koledzy mają takie karty, więc jestem pewny, że mam wystarczająco lat, żeby dostać taką. Zastanawiam się tylko, czy jeśli jutro pójdę do banku jak szybko będę miał numer konta do podania mojemu szefowi? w tym samym dniu czy trochę później? I jak długo czeka się na kartę?

Gość gość
nie wiem ile bedziesz zarabiac, bo wiele banków ma wymagania co do regularnych wpływów co miesiąc w jakiejś tam wysokości. Jeśli nie będzie takich wpływów, to konta mogą nie założyć. Poza tym skoro masz 16 lat, to tylko rodzice mogą ci założyć konto, ewentualnie podajesz ich numer konta i tam będą wpływać pieniądze

Gość gość
numer dostaniesz od ręki,ale rozejrzyj się dokładnie w ofertach banków,każdy ma swoje przepisy,różne opłaty pobiera,sam ostatnio zmieniałem konto bo mój były bank stał się najdroższy w okolicy.Moja siostra też niedawno poszła do pracy,znalazła bank,który zaoferował jej,, konto na start"kompletnie zero opłat,za dostęp sms do konta tylko płaci jakieś grosze ,dobrze się zastanów zanim podejmiesz decyzję,nie daj się zdzierać bankowcom...

Gość Gosia88991122
A co powiedzie na temat banku pocztowego ? Ostatnio wiele natrafiałam na pozytywnych komentarzy osób które już od jakiegoś czasu mają tam konto czy też korzystają z innych usług i są one jak najbardziej pozytywne. Jeszcze zaciekawiła mnie oferta http://pocztowy.pl/indywidualni/konta/limit_debetowy/index.html Która z tego co widzę jest bardzo korzystnych warunkach

Gość gość
Daj spokój z tym pocztowym, jedyny bank z całkowitym 0 to jest t-mobile niestety (były alior sync) nawet grosza nie dolozywz

Gość gość
Najlepsze konto bankowe to tylko i wyłącznie Konto rozsądne z premią 50 zł w Alior Banku! Warunki oferty: - zwrot 3% wydatków kartą w sklepach spożywczych, supermarketach i hipermarketach (z wyłączeniem sklepów internetowych), - 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą - 0 zł za prowadzenie konta i tylko 5 zł za kartę (płacąc kartą 150zł dostajesz konto praktycznie za darmo korzystając z premii 3%), - 50 zł jednorazowej premii Załóż konto i ciesz się, że masz prawie darmowe konto! http://rekomendacja.aliorbank.pl/rekomendacja/index.html?application_ID=59074_4000_2