Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kierowca24

Pisk przedniego prawego koła.

Polecane posty

Gość Kierowca24

hej, hej.... Może to nie miejsce i czas, ale.... Mam pytanko. Od miesiąca mam prawko i swoje pierwsze autko. Dzisiaj jadąc przy otwartych oknach usłyszałam, że prawe przednie koło zaczęło mi piszczeć..., po kilku km przestało. Pomyślałam, że może po prostu coś mi wypadło, wytarło się i po kłopocie...aczkolwiek po południu zaczęło piszczeć dalej. Co ciekawe, jak skręciłam kierownicą, czy to w lewo, czy to w prawo przestawało, po czym piszczało dalej. Przestało na dłużej w momencie zahamowania. Ktoś miał podobnie? O co może chodzić? Będę wdzięczna za pomoc:)

Gość kierowca24
Nie no pewka już złomuje jasne;|P

Gość kierowca24
Co z tym fantem zrobić?

Gość gość
Corsa C wersja sport

Gość gość
klocki hamulcowe, idz do mechanika

Gość gość
Na 99% coś z hamulcami pewnie tarcze albo klocki Jedź do mechanika, raczej to nie będzie zbyt duży koszt

Gość kierowca24
Czyli wersja, że to kamyczek mało prawdopodobna? A wymiana tarczy i klocków to koszta w granicy?

Gość gość
200-500, zależy czy same klocki czy tarcze też jak kupiłaś "nowe" auto to możliwe, że cały układ jest zajechany , bo ktoś się chciał złoma pozbyć jak pojedziesz do ASO to zaśpiewają 1000+

Gość kierowca24
Nie kupowałam auta sama tylko z kimś kto ma do tego głowę raczej:) Wiadomo nigdy nie ma 100% pewności.... ale hamulce auto ma bardzo dobre, to już sprawdziło mi parę osób i naprawdę bez zarzutów. A poprzednia właścicielka to młoda dziewczyna z bogatego domu, której tato się szarpnął i kupił auto z salonu, oprócz niego na podwórku stały jeszcze dwa i owszem chcieli się tego pozbyć, ale raczej z innego powodu:) Po prosto stało bezużyteczne od miesiąca i zajmowało miejsce w garażu.

Gość kierowca24
:)

Gość syn marnotrawny
Bez przesady z tym "zajechanym układem", może to nie koło piszczy tylko któryś pasek pod maską? A może to piszczał jakiś inny samochód? :D Z kobietami wszystko jest możliwe. :D Nie panikuj i sprawdź jutro czy coś piszczy, jeśli tak to spróbuj nagrać ten dźwięk fonem i podbij ten temat :D

Gość kierowca24
Zgadzam się z tym: Bez przesady z tym "zajechanym układem", ... ale, że z kobietami..... no,no,no:P już mi tam bez przesady!:) Piszczy na bank w kole tego akurat jestem pewna . Cięzko mi będzie nagrać fonem kierujac;P - przypominam mam prawko od miesiaca - nie przeceniaj moich możliwosci:P

Gość kierowca24
A dzisiaj wsiadam sobie jadę i co? pisku brak tylko słychać taki cichy dziwny odgłos...hmm porównałabym go dźwięku jaki słychać przy podrzucaniu na ręce kilku małych śrubek....

Gość kierowca24
i wszystko jasne, klocki się skończyły

Gość gość
ja też od niedawna jestem keirowcą i niebardzo znam sie na samochodach. Kupilam uzywany samochod z pomoca kolegi mechanika, ale ostatnio coś z kierowicą chyba mi sie dizeje. Znajomy zalecil kontrolę przekładni w http://www.regeneracjaprzekladni.pl/regeneracja.html i okazalo sie ze coś tam nieszczelne jest. Teraz juz ok i moge bezpiecznie jezdzic.

Gość gość
może łożysko już się zuzylo? Warto sprawdzić. Ja ostatnio wymieniałem na takie cudo http://metex-lozyska.pl/ podobno najlepsze na rynku. Poki co nic się nie psuje.

Gość gość
może cos z klockami albo jakas nieszczelność sie pojawiła. Sama nie wiem bo sie nie znam, dlatego jak coś u mnie się psuje, to od razu jade do pobliskiego warsztatu http://www.olacarcompany.pl/serwis-mechaniczny.php i tam mi wszystko sprawdzają. Wole miec pewność, ze wszystko jest sprawne.

Warto podjechac do mechanika, i sprawdzic. Niech siè przejedzie i sam posłucha. Panowie- darujcie sobie teksty typu- kobieta coś tam.. Autorko, brawo za czujnosc i słuchanie. Moze to byc łozysko, lub cos innego, ale sprawdz koniecznie.