Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

medyczne przeciwskazania do karmienia piersią

Polecane posty

Gość gość

aż mnie telepie jak słyszę, że większość osób, które nie karmiła piersią nie miała wskazań medycznych tylko nie chciała! skąd to przekonanie? wiecie ile jest nosicielek wzw typu b lub c? przecież te kobiety nie mogą karmić! oczywiście część oszołomów twierdzi, że można karmić, bo ryzyko zakażenia wzw b jak zaszczepimy dziecko jest nieznaczne, tylko 10 % :O ale każdy NORMALNY lekarz powie, że nie powinno się karmić, bo nie warto ryzykować. Podobnie kobiety chore na boreliozę, toksoplazmozę i mononukleozę - choc tu opinie lekarzy są różne. Jest też wiele leków, które kobiety przyjmują, a które przenikają do pokarmu. i co najlepsze - zrzeszenia działające na rzecz kp publikują listy leków, które w nieznacznym stopniu przenikają do mleka i są bezpieczne przy kp, a na opakowaniach kilku z tych leków jest informacja, że nie są wskazane podczas karmienia piersią i w okresie ciąży...:O no ale oczywiście kobiety które nie mogą karmić są leniwe, bo nie ma medycznych przeciwwskazań do kp :O

Gość gość
nie karmilam swoich dzieci bo nie chcialam i moga mi wmawiac, ze jestem taka i siaka i owaka. Ciekawe, ze karmienie piersia daje przyzwolenie do wyzywania innych

Gość gość
Karmiłam 3 miechy, wiecej nie chciałam i nikomu nic do tego, zajmijcie się sobą i swoimi dziećmi, nie wszystko musicie rozumieć, wiedzieć, akceptować.

Gość gość
jak widać w większości te co karmiły mm bo nie chciały karmić piersią to zwykłe idiotki, które nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafią :O