Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nawracający problem u ciążarnej

Polecane posty

Gość gość

nawracająca cholerna grzybica w ciąży!!!! jak sobie z takim problemem poradziliście, też tak miałyście?

Gość gość
ja tak mialam, przeszło dopiero po porodzie, jak już raz załapiesz cięzko jest sie pozbyc

Gość gość
Też tak miałam, przez połowę ciąży. Tyle, że grzybica na zmianę z infekcją bakteryjną. Najlepsze, że "widać" było tylko pierwszą grzybicę, potem wychodziły grzyby lub bakterie tylko w wymazie, aż lekarka się dziwiła, że coś wyszło. Proponuję więc robić badania, aż do uzyskania dobrego wyniku. Co mi pomogło nie wiem, robiłam różne rzeczy: 1. nie używałam wkładek higienicznych 2. Bielizna przewiewna, bawełniana 3. na noc koszula nocna, bez majtek 4. podmywanie się po "grubszej" wizycie w toalecie + mycie na wieczór. 5. zamiast kąpieli prysznic 6. płyn do higieny intymnej, a nie mydło Część w.w. rzeczy stosowałam już wcześniej, część wprowadziłam podczas ciąży. Warto poczytać aktykuły w necie na temat infekcji, są tam podane różne sposoby na walkę z grzybicą.

Gość gość
Około 10 tygodnia ciąży przytrafiła mi się grzybica, pranie bielizny w wysokiej temperaturze, spanie w samej koszuli nocnej, podmywanie się płynem do higieny intymnej i zażywanie do samego porodu provagu uchroniło mnie przed nawrotem problemu. Dzięki probiotykowi nie miałam również zaparć, które już na początku ciąży mi dokuczały. Nie wybieraj się czasem na basen, na pływalni nie trudno o infekcj***akteryjne i grzybicze.

Gość gość
Dziewczyny już dużo w temacie napisały, też z własnego doświadczenia wiem, że te wszystkie rady bywają pomocne. Pozbądź się z diety cukru i wszelakich słodyczy bo grzybica to lubi. Publiczne toalety omijaj szerokim łukiem a jak już musisz to użyj potem chusteczek z kwasem mlekowym. A czy twój mąż leczy się razem z tobą???????? Powinien!!!! Za każdym razem!!!! Co do probiotyków to możesz zastosować też te dopochwowe, które działają miejscowo, ja wtedy stosowałam invag przez 14 dni.

Gość gość
popros lekarza o globulki gyno-feminidazol, wiem, ze wielu pomogly na dluzej przy nawrotach. A do podmywania sie oliwa z oliwek, extra virgin, sprawdzony sposob. Zdrowka :)

Gość gość
Ograniczyłam spożywanie cukrów, noszę bawełnianą bieliznę, używam osobny ręcznik do okolic intymnych, łykam probiotyk i używam specjalny płyn do higieny intymnej lacibios femina pregna, stworzony specjalnie dla kobiet w ciąży. Ma odpowiednie pH i zawiera aktywne substancje, dzięki czemu działa przeciwgrzybiczo i bakteriobójczo. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie stanów zapalnych a do tego jest hypoalergiczny, bez SLS i drażniących zapachów.