Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiyukochan

Motywacja i Silna Wola

Polecane posty

Cześć. Dotarłam na te forum zupełnie przypadkiem, poszukując to nowych diet. Mam pewien problem, z którym totalnie nie potrafię Sobie poradzić. Mianowicie, gdy staram się robić cokolwiek w kierunku odchudzania się, zawsze pojawia się to "ale". Na początku każdej diety wytrzymuję 2/3 tygodnie, chudnę, ostatnio zrzuciłam 6 kg w 2 tygodnie (przy czym muszę dodać, że nie ćwiczę, gdyż stan mojego zdrowia na to nie pozwala, jedynie co, uczęszczam na basen i jeżdżę na rowerze). Jednak potem mam te dni, dni w których mam ochotę pochłonąć wszystko co stanie na mojej drodze. Tak zwane napady głodu. Męczy mnie to, później mam wyrzuty sumienia, ale nie wymuszam wymiotów, nie potrafię.. Czasami mam dni, kiedy nie jem praktycznie nic, pijąc jedynie wodę lub gorącą, zieloną herbatę. Ciągle szukam odpowiedniej diety, która po pierwsze, nie będzie miała złego wpływu na moje zdrowie, a po drugie, będzie skuteczna. Szczerze mówiąc, NIENAWIDZĘ swojego ciała, tego jak wyglądam. Nie wgląda to tragicznie, ale mam małą nadwagę. Chcę się tego pozbyć. Ciągle szukam motywacji, staram się odnaleźć silną wolę, która raz jest, a raz znika. Staram się ją wyćwiczyć. Tak więc pytanie brzmi, co mam zrobić? PS: WEŹCIE POD UWAGĘ TO CO NAPISAŁAM, MIANOWICIE, TEN WĄTEK O TYM, ŻE MOJE ZDROWIE ZABRANIA MI ROBIĆ ĆWICZENIA. JEŚLI MACIE KRYTYKOWAĆ, ŻE JESTEM GŁUPIA, TO LEPIEJ ZOSTAWCIE TO DLA SIEBIE. JA SZUKAM JEDYNIE POMOCY, A NIE KOLEJNEJ ZŁOŚLIWEJ KRYTYKI, KTÓRĄ SŁYSZĘ NA CODZIEŃ.

Gość gość
to i tak dłuzej wytrzymujesz bo ja mam diete do poludnia, a potem sie obzeram i tak codziennie, nie chudne ale tez nie tyje a mam z 5 kg nadwagi

Do: Gość. No tak, ale tak czy owak chciałabym przestać, jednak nie zbyt potrafię. Chciałam zacząć stosować diety "motylków", chciałam, nawet bardzo, nadal chcę, ale jak stosowałam to przez 3 dni, to 4 dnia nie miałam siły nawet otworzyć oczy ani się poruszyć. To nie jest za dobre dla mojego zdrowia, ze względu na powikłania sercowe.