Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość30latka

nie mam gdzie mieszkać

Polecane posty

Gość gość30latka

Jestem sama tzn. nie mam męża ani dzieci. Pracuje i zarabiam niewiele więcej niż najniższa krajowa. Mieszkam w domu rodzinnym z ojcem i młodszą siostrą. Dziś się dowiedziałam, że ojciec przepisał cały dom właśnie na nią i nie mam gdzie się podziać. Nie stać mnie na zakup żadnego domu czy mieszkania. I tak prawie 1/3 wypłaty przeznaczam na spłatę kredytu, który zaciągnęłam na remont generalny domu, z którego mnie wyrzucono. Spłacam już 2 lata i jeszcze 2 lata mi zostało. Chyba całkowicie się załamię.

Gość gość
nie martw się, nie mają prawa Cię wyrzucić z domu, jesteś tam zameldowana :) poza tym fajna rodzinka....

Gość gość
Dziś jestem zameldowana a jutro mogę już nie być. Rodziny się nie wybiera i raczej nic nie wskazywało, aby tak się stało. Normalnie mieszkaliśmy, każdy miał pracę i coś od siebie wkładał w dom. Ja najwięcej. I taką dostałam zapłącę na koniec.

Co to znaczy przepisał ,spisał testament czy przepisał u Notariusza ,jeszcze sam zostanie bezdomny .A ten dom był ojca a po matce Tobie sie nie należy.

Gość gość
nie mogą Cię wyrzucić i taka prawda

Gość gość
Zapomniałam o mamie. Mama mieszka z nami. Nie spisał testamentu tylko coś tam spisał u notariusza. Nie znam się. Wiem tylko tylko co dziś ogłosił, że swój majątek przepsiuje młodszej siostrze.

Gość gość
S*******n. P*****le co za patologia. Stary s******l wszystko przepisuje jednemu dziecku, krzywdząc drugie, a matka nic nie protestuje ,druga córeczka tez siedzi cicho. Wszyscy jesteście p********* Musiał to ze stara uzgodnić bo przecież dom należy i do ojca i do matki

Gość gość
czym się tak naraziłaś rodzicom? musi być jakaś przyczyna że cie tak nienawidzą

Gość gość
Bylismy normalna rodzina. Ojciec faktycznie faworyzowal mlodsza siostre. Ja zawsze bylam daleko z tylu i traktowalam go obojetnie bo niewazne co robilam robilam to zle. Matka tlumaczy ze takie przepidanie nic nie daje bo maja wspolnosc majatkowa.

Gość gość
Skoro matka nie podpisała to chyba jest niewazne

Jeśli jeszcze czytasz to podpowiem Ci co powinna mama zrobic .Jeśli mama ma nr ksiąg wieczystych to niech weżmie wyciąg z księg wieczystych możesz też Ty wybrać w Sądzie opłata około 30 zł z tych ksiąg wiedziały byście czy nastąpiły zmiany właściciela nieruchomości .Jeśli faktycznie przepisał na młodszą siostre to mama powinna wystąpic do Sądu o unieważnienie aktu notarialnego oraz podział majątku wspólnego i swoją połowę może zapisac na Ciebie .Musicie działac bo są terminy na odwołania .

Gość gość
Jak przepisał siostrze to wystąp o zachowek. Może chociaż trochę sie zwróci. Ale bardzo dobrze napisał ktoś nade mną.

Tu koniecznie matka musi domagać sie swojej połowy bo może akt notarialny tej nieruchomości jest tylko na ojca ja tego nie wiem ,jednak po latach wspólnego pożycia ona tez nabywa prawo do majątku ,to na pewno ustali Sąd .Mama powinna zatroszczyć sie o siebie i Ciebie bo naprawdę możecie wylądować na bruku.