Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Itaka czy Rainbow Tours? Nie wiem z jakim biurem jechać...

Polecane posty

Gość gość

Bo znalałam bardzo podobną wycieczkę w jednym i drugim biurze... I nie wiem z jakim bedzie lepiej? może wy byliście kiedyś na wakacjach z jednym z tych biur? bo niedlugo musze zdecydowac, a nie wiem...Program wycieczki maja bardzo podobny

Gość gość
Nieznacznie tak ,ale cena jest bardzo podobna

Gość gość
no podpowiedzcie cos bo za kilka dni musze podjac decyzje :O

Gość gość
sprawdź ile podobna wycieczka kosztuje w niemieckim biurze. Ja jechałam i było 2000zł taniej od osoby. A nie jechaliśmy z innymi ludźmi tylko organizowano wycieczke pod nas :)

Gość gość
taniej? a mnie się wydawało ,że właśnie u nich wycieczki są droższe np Neckermann jest bardzo drogi...Co prawda organizacja u nic jest super, ale kiedys , byłam z nimi i tanio nie bylo...

Gość gość
i jedna i druga średnia. Leć z Tui albo neckermanem.

Gość gość
neckermann jest drogi, a tui sprawdzałam i ma mało atrakcyjne oferty w tym kierunku co chcę jechac

Gość Kaśka29
Rainbow wg. mnie lepszy, ze względu na ceny i organizację. Z Itaką byłam tylko raz, a potem przerzuciłam się na Rainbow Tours i tak już zostało. Lepsza jakość za niższą cenę. I hotele są takie jak w opisie, Itaka zwykle przewartościowuje np. ilość gwiazdek. Takie są moje odczucia.

Gość gość
Itaka i Neckermann- okej. A Rainbow nie próbowałam. Ogólnie Itake dobrze wspominam.

Gość Meduska
Z Neckermanna nie korzystałam, a z Itaki i Rainbow owszem, z czego Rainbow bardziej mi się widzi, zwłaszcza, że Itaka coś ostatnio zdrożała.

Gość nikozja123
biuro podróży tak naprawdę nie ma znaczenia, o ile nie jest to jakieś tam maleńkie nieznane z Koziej Wólki. Wszystkie te Tui, Itaki i inne tej klasy, są na podobnym poziomie. Różnic nie ma. A jeśli ktoś pisze, e gdzieś tam się sparzył...cóż. Wszędzie pracują ludzie, i wszędzie popełniają błędy. Jeżdzę sporo, z Itaką także, nigdy nie było żadnych problemów. Necckermana nie znam, ale znajomi sobie chwalili. Kwestia ceny - cóż:-) Nigdy na to nie musiałam zwracać uwagi:-)

Gość michalka
pantha rhei ;) ja z kolei jeżdże z Rainbow Tours, najpierw była to kwestia bezpieczeństwa (w koncu jako jedyne jest notowane na giełdzie ;) ), teraz to już bardziej przyzwyczajenie :) a że nigdy się nie zawiodłam, to tym bardziej nie szukam dalej :)

Gość Niiewierna
michalka, z tego samego powodu wybrałam po raz pierwszy Rainbow Tours. No i potem faktycznie poszło, już 5 wycieczka z nimi. Nie jestem nawet przywiązana, ale jakoś tak co roku wychodzi, że mają najciekawszy dla mnie program i/lub najlepszą cenę.

Gość gość
ja w tym roku poleciałam na wczasy z biurem podróży http://www.cortina.com.pl . Zdecydowałam się na to biuro ponieważ już od ponad 22 lat istnieje na rynku. Poczytałam o nim w Internecie i ma wiele pozytywnych opinii. Nie zawiodłam się na nim i wspólnie z mężem byliśmy w Chorwacji. Tam jest przepięknie!!  Chyba za rok również polecimy do Chorwacji oczywiście z Biurem Cortina.

Gość Elficzna
Dwa dobre biura, ciężko powiedzieć. Ja się przychylam ku Rainbow bo moim zdaniem są szczersi i nie koloryzują rzeczywistości. Mówią jak jest. Rezydenci i piloci też z ponadprzeciętnym podejściem i przygotowaniem.

Gość agraffa
Dwa dość pewne biura, ja akurat jeżdże z Rainbow, ale to już troche tradycja w moim przypadku :)

Gość Gumka do mazania
WIadomo, że lepiej wybrać tańszą, ale też nie bez względu na program. Ja robię sobie zawsze listę najistotniejszych cech, oceniam wycieczki według tych cech, oczywiście każdej ceszę nadaję wagę, a potem wyliczam średnią ważoną. Dobra metoda. Z Itaką nigdzie jeszcze nie byłam, z Rainbow dwa razy i jak najbardziej w porządku.

Gość tanczacaa
Jakos mi blizej do RT, zwłaszcza po cudownej egzotyce, kiedy podrózowałam z nimi do RPA w styczniu bez nikogo znajomego. Czułam się bezpiecznie i wszytko zagrało od strony organizacyjnej, że aż mam ochote jeszcze gdzies sie wybrac : )

Gość eęeę
Piloci lepsi w Rainbow

Gość prywatka
Piloci w Rainbow są przeswietni! Potwierdzam! Każdy, którego spotlałam to pasjonat z wyczerpująca wiedza o miejscu, do którego jeździ. Cięzka ta ich praca, ale warto doceniać i podziwiac :)

Gość Kokosasanka
Ja wyznaję złotą zasadę, że najpierw patrzę na program wycieczki, to jest dla mnie najistotniejsze, bo najważniejsze jest w końcu to, co chcę zobaczyć i gdzie być. Potem patrzę na gwarancje, ceny i promocje. Jeśli tutaj wyniki są zbliżone, to wybieram to biuro, o którym mam lepszą opinie, a wtedy pada na Rainbow Tours.

Gość strażniczka1
Nie byłam nigdy z Itaką, z Rainbow dwa razy, więc nie mogę porównywać, a jedynie powiedzieć, że z Rainbow bardzo przyjemnie się jeździ. Zwłaszcza w sezonie niskim (marzec - kwiecień), kiedy spadają ceny.

Gość wyjezdzajaca
Oba dobre z lekką przewagą rt.

Gość Cristin
W zimie zorganizowaliśmy sobie urlop w Egipcie z Rainbow Tours i jak najbardziej mogę polecić, zwłaszcza jeśli komuś trafi się tania opcja. Nie mam żadnych uwag. Teraz szukam czegoś na lato, całkiem możliwe że znów padnie na Rainbow, ale to wiadomo, dużo zależy od oferty.

Gość gosciowa
Kazdą ofertę trzeba wnikliwie porównać, bo oba biura są dość dobre :) w moim przypadku jednak częściej wybór trafia na Rainbow.

Gość gość
byłam 3 razy z Itaką i raz z Rainbow, wszystkie OK, oceniam tylko Europa i okolice i uważam że programy Itaki są ciekawsze i bardziej zróżnicowane

Gość Catheryn
oba biura w porządku tak naprawdę, ale jeśli chodzi o objazdówki to jednak bardziej przypasował mi Rainbow Tors. Mają lepszych pilotów po prostu i te programy jakieś takie mniej narwane.

Gość gość
Jak wczasy czy wycieczka to tylko Rainbow Tours,wypróbowałam wszelkie biura i tu nie ma się do czego przyczepić.

Gość Otella76
Dla mnie Rainbow i potwierdzam - mają lepszych pilotów. Lepiej tez organizują jakieś prozaiczne rzeczy, typu miejsce i czas postojów, kiedy czas wolny, godziny przyjazdów i wyjazdów, miejsca gdzie są hotele.