Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Itaka czy Rainbow Tours? Nie wiem z jakim biurem jechać...

Polecane posty

Gość gość
Odradzam biuro Rainbow.W biurze powiedziano nam,że wszystkie okna hotelu wychodzą na morze,dlatego nie musimy dopłacać.Na miejscu okazało się,że to nie prawda.Dostałyśmy pokoje na parterze z widokiem na budowę.Mało tego pod naszym balkonem parkowały autokary o różnej porze z tyrystami przyjeżdzającymi do hotelu jak i opuszczającymi.Rezydenci Rainbow(dotyczy Krety-hotel Kiani Beach)dużo by mówić ale na pewno nie dobrze.Jeszcze na koniec czkałyśmy ponad 13 godzin do wyjazdu z hotelu na lotnisko.Koczowałyśmy od 12 w południe do następnego dnia do drugiej nad ranem w hotelowej recepcji.Tak wyglądał urlop z biurem Rainbow(czerwiec 2018)

Gość gość 23
Witam.Zapytanko,czy kros z was na doświadczenie z R.,jesli chodzi o wakacje z dziećmi?w tym roku chcielibyśmy leciec do Chorwacji...ktos cos? To nasz pierwszy raz w podróży za granice.

Gość gość
Ciekawe, kto was błędnie poinformował, że do pokoju z widokiem na morze się nie dopłaca. Rainbow jest w porządku, ale trzeba kupować w biurze firmowym, a nie u agenta, który sprzedaje usługi turystyczne różnych biur i nie informują ludzi jak należy. Potem Janusze wszyskiego się czepiają i piszą takie teksty do reklamacji, że kabarety za nic

Gość gość
Korzystam z obu biur od lat, oba w porządku. Jeszcze mogę Tui polecić. Rainbow ma fajne animacje dla dzieci, idźcie do biura firmowego po katalog i powiedzieć wyraźnie czego oczekujecie i za ile, tak będzie najlepiej

Gość gość
Zdecydowanie Itaka - wszystko na najwyższym poziomie, czego nie można powiedzieć o Rainbow... To co przedstawiają w opisach hotelowych i miejscowości oraz na zdjęciach nie pokrywa się niestety z prawdą... Tak było pod Paryżem, we Włoszech i teraz w Grecji. Nigdy więcej Rainbow!!

Gość Mikrolasoa
Ja jeżdżę z Rainbow od 7 już lat i jak dla mnie wszystko zawsze się zgadza :) Fajne objazdówki, program realizowany zawsze w 100%, przyjemne hotele, czasem skromne, ale zawsze czyste i schludne. Na wypoczynkach hotele zawsze super.

Gość sioszczyczka
Ja kiedys tez miałam taki dylemat i wtedy wybrałam Rainbow. Tak się wtedy zakochalam w pani przewodnik i jej pasji, że teraz zawsze z nimi jeżdzę i jeszcze nigdy sie nie zawiodłam :)

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://logostour.pl/kraje/republika-poludniowej-afryki Logostour też ma wycieczkę do RPA. Kierunek łączą z innymi krajami np. z Zimbawe, ale jest też Botsawana czy Namibia. Coś niesamowitego. Miejsca odległe, więc będą już tam lepiej zrobić kilka krajów. W przypadku wycieczki, na której zaliczacie 4 kraje, trwa to wszystko trzy tygodnie. Ale przynajmniej zaliczycie wszystko co najważniejsze.

Gość gość
Ja ze swojego doświadczenia polecam Rainbow, nigdy się nie zawiodłam.

Gość ameryczka
Ja też #teamrainbow . Wiem, że każdy ma swoje za i przeci, ale jedna przejrzysta sytuacja finansowa to duze ZA :)

Gość JustynaJ
Z chłopakiem spędziłam ostanie dni sierpnia w Velice, w studiu Teologos. Niestety oczekiwania jakie mieliśmy rezerwując pokój dwuosobowy prysły już w momencie wejścia do pokoju. Napisaliśmy w życzeniach przy rezerwacji hotelu, prośbę o jedno łóżko dwuosobowe, jednak zastaliśmy dwa jednoosobowe. Druga rzecz- w hotelu nie ma klimatyzacji. Na stronie internetowej nie było żadnej informacji o klimatyzacji, także zadzwoniłam na infolinię RAINBOW z zapytaniem czy w naszym hotelu jest klimatyzacja, Pani odpowiedziała mi, że jest dodatkowo płatna ( tego się spodziewałam) lecz na drugi dzień po przyjezdzie Pani rezydent poinformowała mnie, że niestety w moim pokoju nie ma takiej możliwości. Bardzo mi to nie pasowała gdyż o godzinie 11 było nie znośnie gorąco. Trzecia rzecz- w ciągu całego pobytu może dwa razy miałam ciepłą wodę pod prysznicem, woda była podgrzewana tylko i wyłącznie przy pomocy słońca, więc rano i wieczorem nie było mowy o ciepłej wodzie, jedynie na ciepłą wodę można liczyć w południe kiedy byliśmy na plaży, a słońce jest w pełni. Czwarta rzecz- brak owoców przy wyżywieniu all inclusive, śniadanie codziennie takie samo nic innego nie jadłam po za kanapkami z serem i pomidorem. Kawa dodatkowo płatna. Dodatkowo po przeliczeniu kosztów all inclusive (które jest po prostu z góry opłaconą restauracją) wychodzi na to, że taniej można kupić to samo w tym samym miejscu. Piąta rzecz- Panie rezydentki w ogóle nie przydatne, widziałam je może 10 minut na przywitaniu. A jeśli dzwoniłam do nich z jakimś problemem odpowiadały mi " wszystko jest według regulaminu " albo " regulamin na to nie pozwala". Szósta rzecz- szczytem jednak wszystkiego był dzień wyjazdu. Nasza doba hotelowa kończyła się o godzinie 10.00 jednak wyjazd z Veliki mieliśmy o godzinie 18.00, przez osiem godzin zostaliśmy sami z walizkami na plaży, nie wiedząc co robić ze sobą i swoim bagażem. Pomimo wielokrotnych rozmów z rezydentem przez różnych uczestników wyjazdu, cała grupa została zostawiona bez żadnej pomocy. Jestem oburzona i zniesmaczona po tym wyjeździe. Człowiek przyjeżdża do was na urlop odpocząć, a nie się stresować. Nie sądziłam, że jadąc odpocząć, płacąc nie małe pieniądze mam się przejmować waszymi niedociągnięciami psując sobie przy tym wyjazd.

Gość gość
Ja polecam Rainbow z doświadczeń kilkuletnich, najpierw z mężem i znajomymi, a od niedawna z dzieckiem.

Gość kubkowasowa
Kilka sezonów temu, kiedy pierwszy raz stanęłam przed takim wyborem, padło na Rainbow - nie pamiętam już, co wtedy przeważyło, ale od tego czasu jeżdżę tylko z nimi i nigdy się nie zawiodłam.

Gość marcinha
Za kilka dni lecimy w nasza pierwszą egzotyczną objazdówke z Rainbow - do Kenii. Chyba większość juz mamy ogarnięte, ale moze jakies last minute porady?

Gość gość
kenia świetna, rainbow ma świetne kempingi na objeździe - żadnych problemów. z porad to koniecznie dobry zoom - 400mm czasami mało. mały statyw też się przydaje - można szybko rozłożyć na dachu jeepa.

Gość gość
cena - jakość wygrywa rainbow

Gość cdx

W zeszłym roku  w czerwcu byłem na Krecie z Itaką - miejscowość Kissamos -  wszystko zapięte na ostatni guzik. Jak najbardziej polecam.

Gość Ila

Z Itaką nie byliśmy, zawsze jeździliśmy z Rainbow i było naprawdę ok, ale...to było kiedyś. Teraz Rainbow 1. objazdówki - kiedyś większość miała w ofercie śniadania i obiadokolacje, teraz, są tylko śniadania, ale cena proponowana piękna, dopóki człowiek nie otworzy i nie zacznie wypełniać...dopłaciliśmy do obiadokolacji w Rumunii/Bułgarii - to, co dostawaliśmy to naprawdę szkoda zwierzęciu by nawet dać. Hotele na wygwizdowie (przy autostradach np.), uszkodzone sanitariaty, brud, smród, bez prysznica czy wanny, trzy noclegi tak się kąpaliśmy w błocie jakie robiło się w zalanej łazience, pilot nie powinien się nazywać pilotem...nawet nie potrafił kurka załatwić, tylko olał nas i poszedł spać...zero zainteresowania czego oczekują ludzie...wybór lotów z Wrocławia, praktycznie żaden, a jeszcze na miesiąc przez anulują loty i proponują inne lotniska, żadnej odpowiedzialności, żadnej skruchy, innej propozycji, no chyba, że w formie - polecicie z innego lotniska odejmiemy Wam po 50zł /os. Kalkulacji nowego hotelu się nie doczekaliśmy...jednym słowem nie warto wybierać Rainbowa, teraz już nie. 

Gość Karynka

Ja byłam i ztym i z tym i jednak z Itaką mi się bardziej podobało. Mieliśmy dużo ładniejszy hotel i ogólnie jakoś lepiej te wakacje mi podeszły...

Gość madziaks25

z żadnym - jak już to z Konsorcjum biur podróży polecam latać 😉 mają fajne programy wycieczek objazdowych bądź oferty wakacji w dobrych cenach.. byłam na wycieczce Mozaika Izraela i była to lepsza z wycieczek na jakich byłam, a w tym roku lecę z nimi na wakacje na Kubę 

Gość Malkontent

Rainbow zmienił godzinę wylotu z oferowanej godziny 11:00 na 21:00 - czyli dzień w plecy za te same pieniądze .....

Gość zbigr

Ranbow zecydowanie najgorszy ze wszystkich. Najgorsza firma z tych, które znam. Jak już wezmą kasę to już koniec. NIGDY WIĘCEJ WYJAZDÓW Z RAINBOW. Właśnie zadzwoniłem, że rezygnuję z karty stałego klienta. Po tym co mnie spotkało w styczniu 2019 na Kubie już nigdy nie skorzystam z usług tej firmy. FATALNA ORGANIZACJA OCHRONY UBEZPIECZENIOWEJ realizowana przez jakąś dziadowską firmę TU EUROPA z Wrocławia, która z kolei ma umowę z centrum APRIL, ten zaś APRIL ma umowę z lokalnymi kooperantami wszystko po to żeby rozmyć odpowiedzialność w razie jak coś jest nie tak nie ma winnego. Przestrzegam wszystkich przed udziałem w imprezie turystycznej na KUBIE. Co się wydarzyło? Po kilku dniach pobytu  doszło u mnie do trwających kilka godzin problemów zdrowotnych w wyniku których skierowano mnie do szpitala. Po kilkunastu godzinach wystąpiła poprawa i miałem nadzieję powrócić do dalszej objazdowej wycieczki BUENOS DIAS KUBA, ale niestety. Tu się przeliczyłem albowiem zatrzymano mnie  w szpitalu JAKO ZAKŁADNIKA do czasu wypłaty przez ubezpieczyciela pieniędzy za leczenie, a firma ubezpieczeniowa która rzekomo próbowała złożyć gwarancję płatności która nie była respektowana przez blisko tydzień czasu, kiedy to przebywałem w pokoju bez okna, większość doby BEZ WODY wykonując liczne telefony sam koszt połączeń blisko 1500 złotych z wkłuciem dożylnym jako dodatkowym elementem zabezpieczającym przed opuszczeniem przeze mnie szpitala. Po tygodniu udało się opuścić budynek szpitalny  w którym nie byłem od czasu opuszczenia oddziału leczony a jedynie przetrzymywany. Po powrocie reklamacje do Rainbow rozpatrzona negatywnie. Odmowa wypłaty za niewykorzystane noclegi i zadośćuczynienia. Pomimo ubezpieczenia za przerwanie imprezy turystycznej odmowa wypłaty ze względu na to że do imprezy na ostatnie 2 dni powróciłem, odmowa refundacji kosztów połączeń do rodziny i znajomych do których dzwoniłem z prośbą o pomoc w uwolnieniu z przymusowego pobytu w budynku szpitalnym. Koszt wyjazdu 10000 złotych + 1500 za telefony. WSZYSTKO PRZEPADŁO. Straty nie tylko finansowe ale i moralne. KATEGORYCZNIE ODRADZAM RAINBOW  i TU EUROPA zwłaszcza osobom z niewielkimi nawet problemami zdrowotnymi