Gość gość Napisano Lipiec 16, 2014 Jakieś 6 lat temu zdiagnozowano u mnie PCOS, z powodu którego baardzo wypadały mi włosy, przed podjęciem leczenia wypadła mi dosłownie połowa włosów, co było bardzo widoczne, bo z natury mam dość cienkie włosy. Od tamtego cZasu leczę się hormonalnie, wyniki hormonów niby mam ok i włosy wróciły do normy, ale i tak wypadają mi co jakiś czas. Wiem, że każdemu zdrowemu człowiekowi wypadają włosy, ale ja mam co najmniej 2 razy w roku takie fazy, że np. przez miesiąc włosy wypadają mi bardzo (tak, że przy każdym myciu całe sitko w odpływie jest zapchane włosami). Nie farbuję włosów, jem w miarę racjonalnie, nie suszę suszarką, żyję w miare regularnie a jednak czasem przez wiele miesięcy włosy odrastają, zaczynają wyglądać lepiej, po czym znów wypadają garściami. W efekcie tego ciągle sterczą mi do góry małe odrastające włoski, nie mogę się uczesać w żaden sposób. Co mogę z tym zrobić? zaczynam się godzić z tym, że taka już moja uroda, ale czasami jestem tym załamana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach