Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość25

Pytanie o gluten

Polecane posty

Gość gość25

Mam pytanie do mam karmiących piersią, które w 5 miesiącu życia podawały swoim maluszkom 2g glutenu, jak to zrobić? Czy odciągałyście 100 ml mleka z piersi i w nim mieszałyście kaszkę, czy może z woda? I czy to ma być 2g ugotowanej już kaszki czy 2g przed gotowaniem? Muszę podawać synkowi, bo zapowiada się alergik i pediatra stwierdziła, że trzeba gluten żeby sprawdzić reakcje organizmu. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi na ten temat

Gość gość
nudny temat zieeeeeewam

Gość gość
Poczrkaj i zacznij mu dawac po 5 mcu razem z przecierami jak zaczniesz rozszerzac diete. Dodajesz lyzeczke mala kaszki do przecieru i juz. Kaszek sie nie gotuje!

Gość gość
ja dopiero drugi dzień podaje i daję dwie łyżeczki kaszy mannej trochę wody minutka dwie zagotowywuje mieszając żeby się nie przypaliło i podaje pół łyżeczki do przecieru warzywnego bądź swojego mleka

Gość gość25
to mam surową kaszkę manną dawać do mleka? mamy zacząć podawać gluten po 4 miesiącu, więc dlatego pytam osoby, które też tak robiły, z przecierami odpada, bo to dopiero za miesiąc

Gość gość
to co ja wiem to kasze manne gotuje się potem dodajesz do mleka. Ale to trochę za wcześnie u Twojego maluszka