Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mleko modyfikowane jest zdrowe

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 16 miesięcy. Przez rok karmiony był wyłącznie piersią. Tak planowałam. Przez to, że nagle zachorowałam musiałam odstawić z dnia na dzień, więc kupiłam mleko modyfikowane Bebilon 3. Przez pierwszy miesiąc pił ****ardzo chętnie, po czym przestało mu smakować. Teraz z wielkim bólem wypija 200 ml w ciągu dnia. Czy to mleko jest takie zdrowe dla ponad rocznego dziecka jak mówią. Wiecie coś na ten temat? Bo z jednej strony jest wzbogacone o dodatkowe witaminy, żelazo, wapń, itd., a z drugiej strony w składzie nam pierwszym miejscu ma oleje roślinne (pierwszy jest najtańszy na świcie - palmowy). Synek bardzo lubi zwykłe mleko 3,2%, które pije ok 2 razy w tygodniu. Czy dla dziecka w jego wieku niezbędzne jest jeszcze podawanie mm czy wystarczy spożywanie innego nabiału (wszystkie przetwory mleczne bardzo lubi i chętnie je).

spytaj swojej matki czy podawała ci mm w tym wieku. Pewnie piłaś krowie. Żyjesz? Żyjesz.

Gość mam rację_
skoro chętnie je nabiały to nie karm mm. sama napisałaś, że go nie lubi. 16-to miesięczne dziecko jest na tyle duże że nie musi spożywać mm

Gość gość
nie, mleko modyfikowane NIE JEST ZDROWE

Gość gość
ogólnie unikamy modyfikowanej żywności, więc trochę nie rozumiem dlaczego mm daje się maluchom, jeśli nie lubi maluch mm, zastąp je produktami zaw. wapń

Gość gość
Hmm jeżeli masz wątpliwości co do składu to może poszukaj jakiegoś zdrowszego zamiennika? Na pewno są jakieś mleka o większej wartości, bardziej "eko" itd.

Gość gość
z firmy HIPP są eko