Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sieć sklepów Biedronka zniszczyła drobnych przedsiębiorców, a wy tam chodzicie !

Polecane posty

Gość gość

Doszlo do tego, ze tepe polactwo uwaza biedronke za POLSKI SKLEP hahahahha Co gorsze biedrona planuje otworzyc w Polsce do 2020 kolejne kilkaset sklepow, dobiją calkowicie drobne sklepy i bedzie tak jak we Francji gdzie sieci handlowe praktycznie całkowicie opanowały handel...tylko, ze to są ich sieci Carrefour, Auchan, OBI itp

wazne, ze jest tanio, dostepnie i w miare dobrej jakosci. nie bede kupowac chleba za 4 zl w polskim, osiedlowym sklepie, jak moge miec przyzwoity z biedronki za 2.

Gość gość
Jakbym więcej zarabiala to bym chodziła do piotra i Pawła i do delikatesow u krysi tez , gdyby nie ta biedronka to ludzie by z glodu pogineli

Gość gość
sarcia nie bądź śmieszna, przyzwoity z biedronki za 2 zł? odsyłam do przeczytania składu tego przyzwoitego chleba!

Gość gość
ale biedronka nie jest wcale tania, bułki, owszem tańsze, ale przecież są malutkie. Dżem też tani,, ale w środku sok z byraka

Gość gość
biedrona jest portugalska i jest najlepsza sieciówka w polsce wszyscy biegaja do biedronki i tak juz zostanie jestem za tym zeby biedronki budowali na niektórych osiedlach gdzie psy d****i szczekaja a miejsce pod handel jest

Cóż Biedronka niszczy drobnych przedsiębiorców, bo drobni przedsiębiorcy niszczą budżet potencjalnych konsumentów.

Gość gość
no niestety w biedronce jest syf, tak jak w większości supermarketów.

Gość gość
Dla klienta liczy się cena produktów, a nie to, komu dają zarobić. To normalne raczej.

Gość gość
mój przyjaciel jest prezesem biedronek ,buduje je

Gość gość
lazania z biedronki za 12 zl to bostwo, wp*****lam az sie kurzy

Gość gość
Drobni przedsiębiorcy sami się wykończyli narzucając kosmiczną marżę, mam obok siebie dwa warzywniaki, ceny dość spore, ziemniaki np. po 2 zł/kg... tydzień temu powstała 3 budka, otworzył ją gość ze wsi (widać i słychać po akcencie) warzywa i owoce tańsze w większości o 50% da się? Da się, tylko trzeba być mniej pazernym... tylko jest jedno ale, nowo powstała budka dziwnym trafem się spaliła 2 dni temu (pozostałe dwie są nietknięte)... ciekawe czemu? Polak przedsiębiorca to pazerny ździerca, przykładem może być chociażby marża na elektronikę, sprzęt kupuję częściej w Niemczech (przez internet) niż w PL, bo nawet z wysyłką jest znacznie taniej, na podzespołach do PC zaoszczędziłem ponad 800zł, bo nasi dystrybutorzy zawyżają ceny.

>>>Polak przedsiębiorca to pazerny ździerca, przykładem może być chociażby marża na elektronikę, sprzęt kupuję częściej w Niemczech (przez internet) niż w PL, bo nawet z wysyłką jest znacznie taniej, na podzespołach do PC zaoszczędziłem ponad 800zł, bo nasi dystrybutorzy zawyżają ceny.<<< Wsadź sobie ten przykład do zadka i głośno pierdnij :D :D :D . Elektroniki nie produkuje się na podwórku, ale kupuje u światowych dystrybutorów, a ci NARZUCAJĄ ceny na dany kraj. Sprzedawałem zegarki CASIO taniej o 50% od konkurencji, bo miałem dojście w niemieckiej hurtowni, z przeznaczeniem wyłącznie na rynek niemiecki. Ten sam zegarek, przeznaczony na polski rynek, był u polskiego przedstawiciela droższy o 20%, niż u mnie w sklepie. To samo z produktami PANASONIC, SONY itp. :( . x Poza tym już na samym podatku VAT różnica przekracza 12%. Najpierw zrozum powody jakiejś sytuacji, a dopiero potem kogoś obrażaj. Np. kolega, który sprzedaje komputery w Polsce ma średnio o 9% niższy narzut, od naszego znajomego w Niemczech i o ponad 20% wyższe koszty (ZUS itd.).

Gość gość
chodzimy i bedziemy chodzić :-D