Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie Marta dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość gość

Mysle nad imieniem dla coreczki i chodzi mi po glowie Marta. Mam 30 lat i w moim wieku znam mnostwo Mart, ale mam wrazenie, ze teraz nie jest juz takie typowe. Mlode mamy, czy znacie w przedszkolach, na podworkach swoich dzieci jakieś Marty? Chcialabym znalezc imie proste i eleganckie, a przy tym nie takie banalne. Do tego Marta miala na imie moja kochana babcia.

Gość gość
Nie wiem, raczej Ci odradzę, ale to jest tak, że jak zna się kogoś o tym imieniu i jest to sympatyczna osoba, to to imię dobrze się kojarzy i polecisz wtedy, a ja akurat znam 2 Marty i obie niemiłe, oschłe, rządzić lubią, chytre, pyskate, no jednym słowem ja mówię NIE temu imieniu. Podobno wybrane imię nadaje charakter i osobowość, więc jak dla mnie to odpada. Ale jak Tobie się podoba, to daj dziecku, może akurat będzie to fajna osóbka kiedyś.

Gość gość
zalezaloby mi na wypowiedziach mlodych mam, na ile to imie jest popularne. Jak ja bylam dzieckiem, to wszedzie bylo mnostwo Mart, Ol, Kaś itd. Ale teraz nie mam jasności, wiem, ze prym wioda zosie i zuzie, ale z martami jak jest?

Gość gość
ale tu nie ma ku/rva młodych mam, spiertalaj na macierzyński nawiedzona kwoko :O