Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Filologia i stomatologia?

Polecane posty

Gość gość

Witam Was. W tym roku zaczynam studia na kierunku: filologia angielska. Muszę przyznać, że tak naprawdę nie jest to szczyt moich marzeń, ale nauka angielskiego zawsze sprawiała mi radość i przychodziła z łatwością. Jednak zawsze ciągnęło mnie do stomatologii. W liceum byłam w klasie o profilu biologicznym (bez chemii). Chodziłam przez wiele miesięcy na korki i z biologii, i z chemii; więc wciąż pamiętam najważniejsze zagadnienia. Z chemią u mnie dużo gorzej, bo dużej ilości materiału mam niezrealizowaną, natomiast nauka tego przedmiotu nie sprawia mi większego problemu. Jak myślicie-czy byłabym w stanie sama przygotować się przez rok do matury z biologii i z chemii? I jak wygląda sprawa z tymi tajemniczymi punktami na studiach? Wiem, że gdybym chciała zacząć medycynę po skończeniu jednego roku studiów, musiałabym za nią płacić bodajże około 15 tysięcy. Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi :) P.S.: Tak, wiem. Jestem bardzo pogubiona i niezdecydowana :P

Gość gość
a wiesz, ze od 2015 drugi kierunek znowu bedzie bezplatny? dlaczego nie poszlas od razu na stome? samej nie radze sie przygotowywac - moze bys i dala rade, nie mi oceniac, ale korki zawsze by motywowaly do systematycznej nauki, bo tak to wiesz- zawsze znajdzie sie cos ciekawszego i wazniejszego do zrobienia danego dnia, sama wiesz jak jest

Gość gość
Kurcze, nie wiedziałam, że drugi kierunek od 2015 znowu będzie płatny :( Narobili nadziei tylko...

Gość gość
Nie poszłam od razu, bo mówiąc najprościej-stchórzyłam. Stwierdziłam, że nie dam rady się dostać. A teraz, idiotka, pluje sobie w brodę.

Gość gość
a co sądzicie o połączeniu angielski&położnictwo?