Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Położnictwo?

Polecane posty

Gość gość

Witam Was :) Właśnie dostałam się na filologię angielską. Jednak zawsze chciałam wykonywać zawód medyczny i czuję niedosyt :( Co sądzicie o perspektywie studiowania filologii i położnictwa? Czy są tu jakieś położne, które pomogłyby mi uporządkować chaos w mojej głowie? :) Z góry dziękuję ;)

Gość gość
Jeśli kręci Cię położnictwo to nie zastanawiaj się! Będziesz miała do siebie żal przez całe życie, że nie spróbowałaś. Nie studiuję położnictwa, ale moja koleżanka tak i wiem, że są to ciężkie studia z wieloma godzinami praktyk, więc nie wiem czy będziesz w stanie pogodzić jeszcze filologię. Myśle, że póki masz zapał do działania to spróbuj szczęscia w położnictwie, filologię zawsze można skończyć podyplomowo ! Powodzenia , trzymam mocno kciuki w podjęciu odpowiedniej decyzji, rób to na co masz ochotę bo dopiero wtedy bedziesz spełniona :)

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję za miły odzew :) W sumie bardzo nie żałuję tej filologii, bo w przyszłości chciałabym znaleźć pracę za granicą, ale wciąż jestem między młotem a kowadłem, a dokładniej-wiem, że muszę zacząć drugi kierunek studiów przynajmniej za rok, ponieważ moi rodzice tego wymagają. Ja nigdy problemów z nauką nie miałam. Muszę wybrać z pośród dwóch kierunków. Serce mówi położnictwo, a rozum prawo, bo tak mówi tradycja rodzinna. No i nie wiem co robić :(