Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się że moje dziecko urodzi się chore przez leki

Polecane posty

Gość gość

Mam stracha... Biorę od 4 lat tabletki antykoncepcyjne, a od 7 lat biorę leki na nadciśnienie - aż 4 tabletki dziennie, które są niebezpieczne i przeciwskazane dla kobiet w ciąży. Wiecie co, łapie już jakieś omamy. Tabletki anty biore regularnie, tydzień temu miałam okres, od 7 do 11 lipca. Okres był normalny, taki jak zawsze kiedy mam przerwe w tabletkach. Ale po okresie zaczęłam miec bóle brzucha. I był taki mega twardy, napięty, a to nie były wzdęcia. Zaczełam miec schizy że to ciąża, która mogła by byc teraz gdzieś chyba 4 tygodniowa? a ja przez ten cały czas brałam leki na nadciśnienie i anty, które mogły by zrobic ruinę mojemu dziecku :O Czy ja jestem jakaś niedodupc..... czy faktycznie mogę miec racje????

Gość gość
moze test ciazowy?

Gość gość
nie jestes w ciazy, zreszta idz na bete to sie upewnisz.

Gość gość
no wiem, test ciążowy, miałam kupic już 3 dni temu ale cały czas mnie coś powstrzymuje, bo myśle sobie, w ciąży? Jakim cudem niby, anty, potem okres miałam, więc jaka ciąża. I nie kupiłam. Ale mam momenty, że myśle sobie, a może jednak? I już sama nie wiem..... Kardiolog przestrzegał mnie, ża mam dziecko zaplanowac, że zmieni mi wtedy leki, bo może byc nieciekawie.... boje się

Gość gość
Teoretycznie możesz być w ciazy, bo nigdy nie wiadomo czy tabletka anty zadziała, połaczy się z jakims pokarmem, nie wchłonie jak trzeba itp. Najprościej będzie zrobić test z apteki. Ale masz rację ewentualna ciąża to niekoniecznie zdrowe dziecko :(

Gość gość
Nie straszcie mnie :( miałam nadzieję że napiszecie, że ciąża nie wchodzi w grę. Zawsze marzyłam, że zajdę w ciąże za 1,5 roku zaraz po ślubie, że wcześniej zacznę juz brac kwas foliowy i pójdę do kardiologa, a tu miało by byc takie coś??? Wiecie co, kupie dziś ten test bo takie gdybanie to się nadaje....

Gość gość
spokojnie to ze bierzesz leki nie oznacza zaraz ze dziecko bedzie chore swoja droga podziwiam cie kilka dni sie katujesz a w 10 min mialabys odpowiedz z testu, leki wciaz rozumiem bierzesz,wiec wstan teraz od monitora idz do apteki i zrob test i napisz co wyszlo, ja uwazam ze niepotrzebnie sie martwisz

Gość gość
ja mialam spiralke i jak poszlam do lekarza to byl juz 8 tydzien...mam sliczna coreczke juz 3 latka ma.... a co do lekow to nie masz sie czym martwic od lekow nic nie jest .pozdrawiam

Gość gość
gościu z 10.36 masz rację! Zamiast isc, kupic i się upewnic to siędze i myśle niepotrzebnie.... i pytam się was, a wy przecież nie jesteście testem ciążowym, chocbyście chciały, to mi nie pomożecie... pojadę dziś w południe po ten test i tyle, ale chyba umrę ze stresu! napisze wam jaka wyjdzie sytuacja. nie wyovbrażam sobie tego, że przez całą wyczekiwaną wymarzoną ciąże miała bym byc w strachu i niepewności, czy będę miała zdrowe dziecko... a zawsze marzyłam o jednym dobra, dosyc chrzanienia, pojade po ten test i tyle.

Gość gość
jeszcze tu jestes a nie w aptece? :o rusz tylek i idz