Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yuppi

nie przyjeli mnie do pracy bo mowie z polskim akcentem

Polecane posty

Gość Yuppi

obecnie pracuje w korpo(miedzynarodowa firma) w Niemczech, ale moja umowa nie zostala przedluzona. Dostalam sporo zaproszen na rozmowy kwalifikacyjne, ale mam wrazenie, ze ci pracodawcy mysla, ze mowie perfekcyjnie po niemiecku. wszystko jest dobrze dopoki nie musze czegos powiedziec. Ostatnio na rozmowie jeden z rektuterow perfidnie usmiechnol sie gdy zaczelam opowiadac o swom doswiadczeniu zawodowym. Wiedzialm, ze chodzi o moj akcent. Mowie biegle po niemiecku, telefonuje z dostawcami, dogaduje sie z ludzmi z pracy. Tez macie wrazenie, ze inni uwazaja wasz akcent za zabawny, jak udaje wam sie zdobyc prace ?

Moja corka z j. polskiego miała obniżoną jedną ocenę w dol ,bo ma niewyraźny akcent polski, mimo ze jej wiedzy programu zasługiwała na wyzsza, no ale durnej babie jej akcent się nie podobał

A ja tez idealnego akcentu nie mam i jak wpadnę w słowotok, czy nie postaram się zaakcentować końcówek to mnie ciężko zrozumieć :D

Gość gość
Jesli mowisz po niemiecku tak jak piszesz po polsku to wcale sie nie dziwie ze sie " usmiechnol " ;) ... :D :D :D

Gość Yuppi
problem lezy po czesci w akcencie. Moi znajomi, ktorzy nie urodzili sie w Niemczech maja problemy ze znalezieniem pracy. Ponadto mam 25 lat, a wygladam na 20. Podczas jednej z rozmow zostalam zapytana czy ze wzgladu na moj wiek jestem powaznie traktowana przez wspolpracownikow.

Gość gość
Zmien jezyk na zydowski to cie przyjma.

Gość gość
usmiechnol sie - naucz się pisać debilko, nie zatrudnili cię bo jesteś debilem. Jeśli tak samo znasz język niemiecki jak polski to ja się nie dziwię że cię nie chcieli nieuku

Gość Yuppi
nieukiem to ty moze jestes, znasz jakis obcy jezyk poza polskim? zglos sie do miodka na dyktando, zobaczymy jak dobrze masz opanowana ortografie.

Gość gość
jakoś nie wierzę, żeby chodziło o akcent. Chyba, że w Niemczech są aż tak uprzedzeni.

Gość Yuppi
skoro jestem debilem to jak przez 2 lata funkcjonowalam w korpo?

Gość gość
niemcy sa uprzedezeni, telefonuje z niemieckimi dostawcami i niektorzy sa zdziwieni, ze osoba z obcym akcentem do nich dzwoni i do tego jeszcze reprezentuje korporacje