Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego normalni ludzie nie dostaja zasilku na jedno albo dwoje dzieci a patolo

Polecane posty

Gość gość

sie rozmnazaja na potege? :O przed chwila widzialam dziewczyne w autobusie - miala na oko mniej lat niz ja, a ja mam 23...miala 2 chlopcow chodzacych i jedno dziecko w wozku oraz byla w ciazy :O nie wygladala na rekina biznesu,nie miala kilku zebow :O a ludzie z tzw porzadnych rodzin decyduje sie na 1 gora dzieci zamiast zasilic szeregi inteligencji,lekarzy, weterynarzy,informnatykow, to zamiasr tego wspiera sie rozwoj "szlachty" - szlachta nie pracuje tylko zachodzi w ciaze co rok albo chla pod sklepem :O

Gość gość
Masz cos z patola:-) lepiej sie nierozmnazaj pipo:-)

Gość gość
bo tak kaza tzw autorytety

Gość gość
To trochę mit, przynajmniej jeśli chodzi o Polskę. Zasiłki na dziecko (rodzinne) są śmiesznie niskie. Ok, jak masz powiedzmy piątkę dzieci to dostaniesz te 1500 zł (co może się wydawać dużo, dla kogoś kto za tyle ciężko pracuje, ale przy założeniu że za tę sumę trzeba faktycznie wykarmić te 5 osób, to naprawdę są grosze). Tzw. normalni ludzie, którzy mają pracę itp. otrzymują na swoje dzieci więcej w postaci np. zwrotów podatkowych, zasiłku macierzyńskiego , płatnego L4 itd. w przeliczeniu na jedno dziecko.