Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dopajacie swoje niemowlaki nocami ?

Polecane posty

Gość gość

Szczegolnie teraz, kiedy panuja takie upaly? U nas w sypialni jest ok. 28 C. Wybudzam swoja 9 miesieczna corke ok 3 nad ranem aby napila sie wody. Czy nie przesadzam? Boje sie ze moze dojsc do odwodnienia u dziecka. Karmie ja mm.

Gość gość
? Upup

Gość gość
Ja je budzę aby je pobić

Gość gość
Powaznie pytam...

Gość gość
ja mam ocieplony dom, więc mam chłodno w pomieszczeniach, dlatego nie dopajam niczym, tylko daję spokojnie spać dziecku. W ciągu dnia pije dużo wody i soczku. Ale Ty jak masz saunę w domu, to może nie wybudzaj dziecka tylko przystaw delikatnie butelkę do buzi i niech na śpiąco sobie pociągnie kilka łyczków.

Gość gość
Nie budziłam, za to mimo karmienia piersią (a wtedy żadne dopajanie nie jest zalecane) w czasie wyższych temperatur podawałam dziecku wodę albo napar z rumianku, piło bardzo chętnie, o pierś potrafiło się upomnieć w swój sposób, więc zakładałam że i tych dodatkowych napojów potrzebuje. Poza okresem noworodkowym nie budziłam dziecka z żadnego powodu.

Gość gość
Zle to ujelam. Nie wybudzam jej ze snu tylko tak jak wczesniej jedna z Was pisala przystawiam butelke i dziecko wypija wode. Dziekuje za " normalne" komentarze :)

Gość gość
Oczywiście ze nie. Przerywany sen wpływa negatywnie na rozwój dziecka, w trakcie snu organizm wypoczywa i dopajanie nie jest mu potrzebne. Jakas nie poważna, jak dziecko by potrzebowało to samo by się obudziło i sygnalizowało

Gość gość
Nie ma potrzeby dfziecko budzic do picia skad takie pomysly???????? Jak bedzie chcialo pic to samo da ci znac i nie odwodni sie wciagu nocy bez jaj ludzie!!!!!!!!!

Nie budziłam, dziecko spragnione same by się obudziło w nocy, wetdy najwyżej WODA ( nie soczki, nie mleko) jak się nie budzilo, to ja tez nie budziłam

A jak miały gdzes tak ok 1.5 roku to już na szafce nocnej kolo lozka zostawiałam wode im do picia, same piły ,jak któreś się obudzilo, bez wołania

Gość gość
Nie budzilam,tylko jak sie mocno kreci,nawet teraz,ma prawie poltora roku,i cos mruczy i jeczy,to daje wlasnie przez sen pare lykow,jak spragniony to sie napije a.jal nie to sie przewroci na drugi bok i spi dalej. Tez mamy goraco,sama pije jak wstaje w nocy wiec dziecku nie zaluje.

Gość gość
a za jakiś czas założysz temat 'jak oduczyć 2 latka wstawania w nocy'. Źle robisz. Gdyby potrzebowało pić to by się upomniało. W dzień dawaj dużo picia i owoców na pewno się nie odwodni.

Gość gość
"Dopajam marychą"

Gość gość
raczej nie chyba ze sam wstanie i sie domaga ale bardziej nad ranem 5-6 budzi sie i bierze butelke z piciem(ma 13 mcy) na noc tez dostaje picie,kolacje jje o 19-20 21-22 picie i spac i czasem wlasnie nad ranem wstanie pic,nie przyszlo mi do glowy aby go wybudzac

Gość gość
Moja sama się budzi w nocy jeszcze na male picie a teraz w te upały nawet dwa razy jej się zdarzy. Ale jeśli sama się nie budzi ja bym cieszyła się przespaną nocą. Widać sama nie potrzebuje picia, pilnuj by za dnia dużo pila.

Gość gość
Nie bede musiala odzwyczajac bo on pije wtedy kiedy ma potrzebe. Jak jest ok.temperatura to spi cala noc i nie chce pic. A jak jest goraco to normalne. A te krecenie sie i poplakiwanie to wlasbie upominanie sie o wode. Znam swoje dziecko. Czasami mu sie cos sni,zdarza mi sie pomylic jak jestem zaspana. Dziecko duzo pije w dzien i duzo je owocow,bo je uwielbia i gdyby mogl to by sie tylko nimi zywil.ale jak jest goraco i sie biedak np.spoci zasypiajac albo jest suche powietrze to chyba normalne ze chce sie czlowiekowi pic.

Gość gość
To w takim razie po co pytasz czy budzimy dzieci aby dac pic ? Skoro twierdzisz, ze Ci się dziecko upomina ? Jeżeli się upomina to daj się napic i nie pytaj ludzi o zdanie, wlasnie chyba znasz swoje dziecko.