Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odebrać im mundial

ruskim trzeba odebrać mundial 2018 w piłce nożnej

Polecane posty

Gość odebrać im mundial

Jak to możliwe, że kraj, który pół roku wcześniej prowadził wojnę z Gruzją złożył ofertę na kandydata mundialu i ją przyjęto? Jak to możliwe, ze teraz, gdy Rosja prowadzi wojnę z Ukrainą, to nie odbiera się im MŚ tylko witało się ich prezydenta na finale mundialu 2014 i ogłaszano, ze następne mistrzostwa będą w Rosji?

Gość gość
Po ZIO w Soczi anektowali Krym, po mundialu w Brazylii(ważne z punktu widzenia Putina-gospodarza następnego mundialu) zestrzelono samolot. Strach pomysleć, co będzie po MŚ 2018 w Rosji :O

Gość gość
Po pierwsze to nie Rosja prowadzi wojne z Ukraina tylko Ukraina z Rosja Podrugie to ukraincy zestrzelili samolot Po trzecie nie jestem rosyjskim agentem tylko spadkobierczynia duzej wiedzy na temat ukraincow gdyz moja rodzina pochodzila ze Lwowa i wiem jacy sa ukraincy Po czwarte Krym nigdy nie byl ukrainski a ostal im sie psim swedem

Gość gość
Tak się składa, ze też dobrze znam Ukrainę, bo mieszka tam moja kuzynka(nie jest potomkinią Polaków mieszkających tam, mieszka tam kilkanaście lat, bo wyszła za Ukraińca): 1. Jasne, to Ukraina sama sobie anektowała Krym, a teraz próbuje sobie odebrać Donbas. 2. Igor Striełkow - jeden z przywódców separatystów w Doniecku przyznał się do zestrzelenia samolotu. 3. Znam wielu Ukraińców ze względu na to, że mieszkam stosunkowo niedaleko granicy z Ukrainą. poza tym biorę pod uwagę ich teraźniejsze zachowanie, nie to sprzed 70 lat. 4. Krym był tatarski do momentu, w którym Rosja odebrała go Tatarom, a później podarowała Ukrainie. Tatarzy Krymscy(do których należy półwysep) chcieli, by został on w Ukrainie.

Gość gość
Wspolczuje kuzynce , 70 lat temu tez byly malzenstwa polsko ukrainskie a jak przyszlo co do czego to maz zonie albo zona mezowi siekiera glowe odrabac potrafila. W Ukraincach siedzi dzicz i bestialstwo, to geny a nie historia- geny zbrodniarzy

Gość gość
Nie musisz jej współczuć, bo jej mąż jest świetnym facetem, w Polsce takich nie zobaczysz(chyba, że imigrantów). W małżeństwach mieszanych w większości przypadków żona lub mąż odmawiali zabicia małżonka i dzieci, co w sumie kończyło się tym, ze cała rodzina zginęła. A taki nacjonalizm i fanatyzm w latach 40 był w wielu innych krajach Europy. Np. w Hiszpanii rodziny potrafiły się wymordować przy obiedzie za inne poglądy polityczne, teraz to nie do pomyślenia. Ludzie się zmieniają, tylko my żyjemy przeszłością.

Gość gość
moze sie zmieniaja moze nie, tylko dlaczego ci wspaniali ludzie sa tacy dumni ze swoich zbrodni ?

Gość poziom0
wszystko wskazuje NATO, że nie będzie możliwe aby Rosji odebrać Mundial 2018, ponieważ (wg raportu MAK) - będzie wynikało, że " samolot malezyjskich linii lotniczych z powodu nieobecności pilotów, którzy będąc pod wpływem alkoholu i narkotyków uprawiali seks ze stewardesami, uderzył w spokojnie lecącą rakietę. Rakieta była bez symboli więc nie wiadomo do koko należała. Był to kardynalny błąd pilotów ponieważ Rosja już miesiąc wcześniej uprzedzała że rakieta będzie lecieć na dokładnie tej pozycji."

>>>Tak się składa, ze też dobrze znam Ukrainę, bo mieszka tam moja kuzynka(nie jest potomkinią Polaków mieszkających tam, mieszka tam kilkanaście lat, bo wyszła za Ukraińca) <<< Mój najlepszy, wieloletni przyjaciel mieszka od dwudziestu lat w Południowej Karolinie i jakoś (cholera) :D, ja nic o tej Karolinie nie wiem :D :D :D. Chyba podobnie jak Ty o DZISIEJSZEJ Ukrainie :(. x >>>Jasne, to Ukraina sama sobie anektowała Krym, a teraz próbuje sobie odebrać Donbas.<<< Po pierwsze to Krym zawsze był bastionem Rosjan (i Żydów). To, że po rozpadzie Związku Radzieckiego, znalazł się na terytorium tworu zwanego Ukrainą, nigdy nie zostało zatwierdzone międzynarodowymi umowami. Mówiąc słowami, które potrafisz zrozumieć: Ukraina NIGDY NIE ZATWIERDZIŁA SWOICH GRANIC na forum międzynarodowym. Zwrócił na to uwagę nawet "naczelny" ONZ-tu, na samym początku konfliktu. Wniosek o wyjaśnienie tego problemu został "uwalony" przez USA :(. Ostatnie, oficjalne potwierdzenie granic, w tej części świata, wspomina o Krymie, pod kontrolą Związku Radzieckiego, którego następcą prawnym jest obecna Rosja. x >>>Igor Striełkow - jeden z przywódców separatystów w Doniecku przyznał się do zestrzelenia samolotu.<<< A Ty tam byłaś :P, wszystko widziałaś :P, słyszałaś :P i masz teraz prawo cytować. Wiesz tylko to, co do Twojej główki wlewa wszechobecna propaganda :(. x >>>Znam wielu Ukraińców ze względu na to, że mieszkam stosunkowo niedaleko granicy z Ukrainą. poza tym biorę pod uwagę ich teraźniejsze zachowanie, nie to sprzed 70 lat.<<< Jesteś pierwszą osobą, która mieszkając blisko ukraińskiej granicy, ma o Ukraińcach lepsze zdanie niż o Rosjanach. Jesteś ewenementem w skali CAŁEJ POLSKI :D. x >>>Krym był tatarski do momentu, w którym Rosja odebrała go Tatarom, a później podarowała Ukrainie. Tatarzy Krymscy(do których należy półwysep) chcieli, by został on w Ukrainie.<<< Oświeć mnie: kiedy Rosja podarowała Krym Ukrainie, jeżeli Ukraina, jako republika powstała dopiero po przemianie Rosji w Sowietów :D :D :D ? Może zajrzyj do najprostszego podręcznika historii, zanim coś równie mądrego :P, napiszesz ponownie :D :D :D. Jeżeli chodzi o organizację Tatarów Krymskich, żądającą powrotu Krymu na "łono" Ukrainy :D, to jest to organizacja uznana w CAŁEJ EUROPIE i większej części świata (z USA włącznie :D) za ORGANIZACJĘ TERRORYSTYCZNĄ i w tych krajach ZABRONIONĄ. x >>>Ludzie się zmieniają, tylko my żyjemy przeszłością.<<< Masz pełną rację. Matka mojego znajomego, ZAMORDOWANA W ZESZŁYM TYGODNIU na terenie miejskiego parku, to ZAMIERZCHŁA PRZESZŁOŚĆ :( :( :( .