Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987667890

Koleżanka do mż i więcej się ruszać

Polecane posty

Gość wierta
czesc. ja juz mam dosc diet, wszedzie juz jestem chuda a brzuch, opona nie! nie moge cwiczyc bo mam problem z szyjnym kregoslupem, plywac nie umiem, co ja mam robic?

Gość Sierpniowa89
Słoniku niby wiem, że dużo zrobiłam ale do teraz jestem w szoku,że zapuściłam się do wagi 97kg. Całe szczęście 7 z przodu jest na widoku :p Obiecałam sobie,że już nie zgrubne powyżej obecnej wagi i tego muszę się trzymać. Dzisiaj zjadłam dwa jajka na twardo, zupę grzybową i wypiłam dwie kawy z mlekiem bez cukru.

Boże jak was tak czytam to wy bardzo mało jecie w porównaniu do mnie. Ja to dziś już zjadłam: mega porcję sałatki ze szpinakiem, fetą, pomidorem i papryką do tego bułkę grahamke, potem sałatką z tuńczykiem (poszła cala puszka w sosie własnym), selerem naciowym, papryką, pietruszka, 2 kawy z mlekiem, 4 kostki czekolady gorzkiej, teraz właśnie jem jogurt naturalny (małe opakowanie) z 3 garściami borówek, jedna kiwi i brzoskwinią. A jeszcze przede mną obiad (makaron razowy ze szpinakiem i piersią kurczaka) i kolacja pewnie jakiś ser biały z musli. Po drodze podejrzewam, ze miedzy obiadem a kolacja wpadnie jabłko i jakiś banan. To ja jakos dużo jem...

Gość gość
ja tez tak duzo jem , nie chudne, ale nie tyje tez

Gość różowysłońzielony
Sierpniowa, to pewno jak już będzie ta 7 z przodu to będziesz bardzo z siebie dumna ;). ja dziś zjadłam rogala z wędliną i pomidorem, 2nektarynki, kanapeczkę z serem białym i pomidorkiem, udko kurczaka i mizerię, jogurt z borówkami...zobaczy się co zjem jeszcze. zrobiłam 70brzuszków i planuje jeszcze trochę przysiadów. Elizka Ty jesz odpowiednią ilość, nie zbyt dużo...

Gość Sierpniowa89
Dopisuję jeszcze trzy kromki ciemnego chleba fitness z serem i ogórkiem zielonym, jajko oraz dwa wasa z masłem.

Gość Elizka345
Laski polecam wam sałatkę z gotowanej fasolki szparagowej, papryki, pomidora, natki pietruszki, cebulki i sera feta. Fasolkę gotujemy, studzimy resztę składników kroimy, mieszamy dodajemy sól, pieprz (sporo), ja polałam jeszcze odrobinę się sosem vinigrete pychotka!!! I samo zdrowie. Fasolka jest niskokaloryczna i syci bardzo.

Gość Sierpniowa89
Mmm Elizka ślinka mi cieknie teraz :) Uwielbiam fasolkę i to każdą ;) Ja jutro na obiad zrobię sobie chyba tortillę :)

Gość różowysłońzielony
ja jeszcze przyznaję się zjadłam parę rurek-ciasteczek :( i kanapeczkę z polędwicą z warzywami. i kupiłam sobie nowe buty ;). dzięki za przepis wypróbuje ;)

Gość Sierpniowa89
Słoniku nie przejmuj się. Ja wczoraj zjadłam słomkę ptysiową ( takie jakby ciasteczka) 100g no ale wliczyłam to w bilans kaloryczny i zapomniałam o tym zdarzeniu. Najważniejsze to się nie poddawać :)

Gość Sierpniowa89
Hej :) Melduję, że dziś zjadłam dwie ciemne z masłem i jajko na miękko. Nie mam pojęcia co na obiad bo w lodówce pustki i jadę właśnie na zakupy ;)

Gość Elizka345
Hej Ja dziś mam popołudnie wolne bo moja znowu nocuje u dziadków. Jeszcze tylko tydzień i koniec laby wakacyjnej wraca do przedszkola co oznacza ze i dla nas kończy się "wolność" w postaci wolnych wieczorów :). Dziś po pracy jadę na mega shopping oj poszaleje sobie, bez pospiechu i zegarku w ręku. Pochodzę pewnie do wieczora. A wieczorem o 19 idziemy z mężem na kolacje :). Także dziś intensywne popołudnie Nie dobijajcie mnie tym jedzeniem, bo ja czytam to aż wstyd pisać co ja już zjadłam. Otóż u mnie już poszło: grecka + pieczywo, kawa + 3 kostki czekolady, sałatka caprese zmodyfikowana lekko (szpinak+pomidory+mozzarella+oliwki), jabłko ale mega duże i 3 garście malin, teraz pije 2 kawę. A wy mi tu wyskakujecie z jednym jajeczkiem :(

Gość Sierpniowa89
Elizka, ale ja lubię mieć efekty szybko i dlatego jem mało ;p U mnie najlepiej sprawdza się dieta 1000-1200 kcal ;) Dodaję 3 garście winogron i kawę z mlekiem i cukrem.

Sierpniowa a nie boisz się jojo, bo co będzie po diecie 1000 kalorii? Do końca życia nie da się tak liczyć, w pewnym momencie człowiek sobie daruje i je więcej. Wyliczałaś sobie kiedykolwiek podstawową przemianę materii? a potem zapotrzebowanie kaloryczne zależnie od wysiłku fizycznego? minus max 20% jeżeli chce się schudnąć

Gość Sierpniowa89
Potem będę wychodzić z diety tzn. co tydzień- dwa dodam po ok 100 kcal i dojdę do 1800 bo tyle potrzebuję.

Gość różowysłońzielony
Sierpniowa o to mi właśnie chodziło, o tą rurkę ptysiową, że jadłam, a to strasznie wciągające jest. ja zjadłam musli z jogurtem, pół kiełbaski polskiej wędzonej pycha, kanapkę z tą polędwicą z warzywami ;). na obiad będzie udko kurczaka, brązowy ryż i sos z pieczarek. Elizka udanych zakupów. Fajnie, że znajdujecie z mężem okazje do wyjścia razem na kolację. ja się nie mogę weekendu doczekać bo się z narzeczonym zobaczę ;).

Słoniku--- staramy się jakoś "pokolorować" z mężem tą codzienność i jak tylko mamy okazje wychodzimy razem a wakacje temu sprzyjają bo córka często nocuje u dziadków. Mimo ze jesteśmy razem już kawal czasu to jakoś udaje się nam podtrzymywać to "cos" :)

Gość różowysłońzielony
Elizka to dobrze, że udaje Wam się podtrzymywać to coś, być nadal w sobie zakochanymi ;).

Gość Sierpniowa89
Dopisuję do dzisiejszego dnia: dwie miseczki płatków z mlekiem, dwie kanapki z masłem i dwie garście chrupek kukurydzianych. Generalnie chyba się czymś zatrułam i nie dałam rady więcej zjeść bo kończyło się to w niezbyt fajny sposób. Także od 17 popijam tylko herbatę :(

Gość Elizka345
cześć Dziewczyny Wczorajszy wieczór zaliczam do udanych. Oj poszalałam na zakupach, kupiłam: żakiet (kroj bardziej sportowy do jeansów), 3 bluzki z długim rękawem, 2 T-shirty, sweterek dłuższy (taki niezapinany), jeansy, baleriny i 2 apaszki. Wróciłam obładowana i taaaaaka szczęśliwa ;). Potem kolacja z mężem no i zaszalałam na koniec bo pochłonęłam deser ale cóż raz się żyje. Jutro robimy córki urodziny to dziś mam trochę roboty, 2 ciasta, muffinki itp. Ale robimy imprezę typu garden party z grillem wiec jedzenie mam z górki bo mięcho i ryby na grill nie wymagają dużo roboty, do tego ze 3 sałatki lekkie, ciasta i będzie ok. Ale obiecałam sobie ze ograniczę się do 2 kawałów ciasta w tym tort, nie więcej.

Gość Sierpniowa89
Elizka czasem należy odpuścić żeby w tej diecie nie zwariować ;) Ja na wczasach też sobie odpuszczałam bo bez przesady, że się winka nie napiję albo nie zjem lokalnych przysmaków. Dzisiaj zjadłam pół bułki, płatki z mlekiem i teraz wcinam arbuza. Na obiad robię tortillę ( dla siebie dietetyczną).

Sierpniowa - nie no czasami sobie odpuszczam i to nawet częściej niż czasami. Mam już taka wagę jaką chciałam, nawet niższą ale żeby nie wpaść znowu z nałóg słodkości to musze się pilnować. A ja dziś: sałatka ze szpinakiem, pomidorem, serem feta i orzechami włoskimi + 1/2 bułki z żurawiną, kawa z mlekiem + gorzka czekolada Teraz właśnie pochłonęłam wędzonego fileta z pstrąga tęczowego mniam + kilka rzodkiewek i 3 ogórki. Pije kawkę z mlekiem. Za 2 godziny zjem przekąskę: jogurt grecki light + brzoskwinia Na obiad mam fasolkę szparagową i kotlety z jajek

Gość Sierpniowa89
Kotlety z jajek :)? Brzmi fajnie, ale co to takiego?

Sierpniowa robię je z gotowanych jajek i tak: Ugotować jajka, cebule (1 mała), szczypior i koperek (ja lubię duuuzo)poszatkować. Ugotowane jajka rozgnieść albo drobniutko pokroić, wymieszać z cebula, szczypiorem i koprem, dodać musztardę (1 łyżka), sól i 5 łyżek otrębów owsianych. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w mieszance mąki razowej i otrębów i smażymy na zloty kolor. Polecam pychotka. Do masy można tez dodać pokrojonych i podsmażonych wcześniej pieczarek albo kawałeczków wędzonego łososia.

Gość Sierpniowa89
Mmmm ale smakowite :) Narobiłaś mi ochoty, muszę wypróbować w najbliższym czasie :)

Gość Sierpniowa89
Podsumowanie: pół bułki z masłem, płatki z mlekiem *2 , dwa plastry arbuza, dwie kromki ciemne z rzodkiewką, dwie ciemne z serem i oliwkami, kubek zupy grzybowej, dwie kawy z mlekiem. Na dziś koniec :)

Gość różowysłońzielony
Elizka to gratuluje udanych zakupów i kolacji ;). Faktycznie zakupy chyba udane jak tyle ładnych rzeczy znalazłaś, ja w sumie byłam też dziś na zakupach, dwa staniki kupiłam. dziś miałam wielką ochotę na słodkie więc pozwoliłam sobie na parę ciasteczek. zjadłam dziś też nektarynkę, 5 kanapek z serkiem białym, jajka sadzone ze szczypiorkiem i pomidor z cebulką. z tymi ciastkami to niestety poszalałam, no ale...trudno, raz się żyje. jutro będę grzeczna

Gość Sierpniowa89
Hej laseczki :) Ja też uwielbiam zakupy także fajnie Elizka, że się obłowiłaś :) Ja dzisiaj zaczęłam dzień z kawą z mlekiem i dwoma ciemnymi kromkami z serem i pomidorem. Na obiad mam tortillę bo jednak wczoraj jej nie robiłam :)

Gość różowysłońzielony
hej dziewczyny, witam przy sobocie ;). ja jestem po dwóch kanapeczkach z serkiem białym, teraz zgłodniałam więc idę szukać do lodóweczki czegoś dobrego ;).

Gość różowysłońzielony
puściutko tu widzę. zjadłam dziś zupę rosół, mięso z indyka z sosem, rogala z wędliną, śliwkę. doszłam też do wniosku, że chce schudnąć dwa kilo i poprawić kondycję.