Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaL4

Poradźcie jaką stawkę zaproponować za opiekę

Polecane posty

Gość MamaL4

nad dwójką dzieci - rok i 3 latka. Praca polega na ogarnianiu mieszkania, przebierania dzieci i ogólną pomoc. Obecnie mam sprawną jedną rękę, drugą mam na szynie więc sama nie dałabym rady. Do pomocy przychodzi do nas moja Siostra, ale nie jestem pewna jaką zaproponować Jej stawkę godzinową. Dodam jeszcze, że śniadania, kawa, herbata, napoje są u nas bez ograniczeń, a czasem Siostra przychodzi z dziećmi to też dostają jeść, łącznie z jednodaniowym obiadem. Proszę o radę. Dziękuję za uwagę.

Gość gość
Sprawdź stawki na niania pl, są tam ogłoszenia prywatnych osób i porównaj sobie.

Gość gość
15-20zl to i tak smieszne pieniadze

Jeżeli to jest więcej niż jedno dziecko i ta osoba ma jeszcze ogarniać mieszkanie, to stawka musi być taka, żeby na rękę wyszło co najmniej kilkanaście złotych. Bo zajmowanie się cudzymi dziećmi i sprzątanie cudzych brudów nie jest ani lekkie, ani fajne. ;)

Gość gość
Cudze brudy to tylko zmywanie naczyń, a i w tym też są "brudy" Siostry.

Gość gość
5 zł za godzine

Gość gość
ja za trójkę dzieci z odprowadzaniem do szkoły i jednym niepełnosprawnym dawałam 7 na godzinę. Taka była umowa ale dokładaliśmy od siebie a siostra Ci pomaga i sama nic nie robi z tego wynika(w sensie pracy) więc jakiekolwiek pieniądze dla niej są dobrą opcją mimo wszystko i nie przesadzajmy. Mąż zarabia 15 zł na godzinę za stanowisko dużo bardziej wymagające i nie dałabym za opiekę nad dziećmi tyle kasy co piszecie. Sama siedzę z dziećmi i nie uważam żeby to było aż tak trudne i wymagające. Ale to może zależy od predyspozycji ogólnych. Chyba że ktoś myśli że zbije na tym fortunę

Gość gość
Siostra pracuje za najnizsza krajowa na umowe-zlecenie, u nas dorabia.