Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz pani do sprzątania jak mam się zachować?

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę ją wylegitymować, poprosić o dowód, zrobić jego kopię? Czy tylko spisać dane? Czy mogę jej powiedzieć aby zwracała się do mnie po imieniu czy może powiedzieć wprost że sobie tego nie życzę i aby mówiła do mnie na "Pani"? Czy mam dać jej szmatę od razu czy po jakimś czasie? I dać czy rzucić pod nogi bez słowa? Ja wiem że te wszystkie pytania mogą wydawać się głupie ale...no właśnie ale...to moja pierwsza służąca.

Gość gość
powiedz jej że jeśli nie wyrobi się w dwóch godzinach to za trzecią już jej nie zapłacisz tylko co najwyżej zrobisz minetkę

Gość gość
Właśnie czy mogę jej wyznaczyć w ilu godzinach ma się wyrobić? Mam 4 pokoje, kuchnie i łazienkę na dole a na pierwszym piętrze 5 pokoi i dwie łazienki, garderobę. Czy moge powiedzieć np. masz 4 godziny na sprzątniecię i tylko za cztery ci zapłacę. I ma być czysto.

Gość gość
jeśli to nie jest dla niej pierwszy raz to po obejrzeniu co jest do zrobienia powinna ci sama określić w ilu godzinach się wyrobi

Gość gość
oczywiście że możesz jej tak powiedzieć, tylko nie bądź zdziwiona jak wyjdzie szybciej, niż weszła

Gość gość
No jeżeli powie mi że ona musi to sprzątnąć w 8h to ja nie chcę jej w domu tyle czasu.

Gość gość
to posprzątaj sobie krowo sama

Gość gość
to sprzątnij sobie sama skoro uważasz że można szybciej nie masz wolnych nawet 4 godzinek?

Gość gość
czas to pojęcie względne wszytko zalezy jak jest brudno bo jak chlew to i 4 będzię mało

Gość gość
Ludzie, pare lat temu był tutaj identyczny temat. Nawet pierwszy post się zgadza.

Gość pani do sprzątania
ja w 4 godzinki ogarniam 800 mkw i jeszcze parę okien machnę z tym że płacą mi nieco więcej 🖐️

Gość gość
Ona sama sie spyta, gdzie jest szmata itp. Na pewni masz miejsce na takie rzeczy. Powiedz uprzejmie i rzeczowo , co ma do zrobienia. Ja dowodow nie spisywalam, ale mialam panie z polecenia. Bylysmy zawsze na "pani'

Gość niuchaj szmatę
niuch niuch gdzie jest szmata SZUKAJ