Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w waszej parafii ksiądz patrzy na tace podczas wrzucania pieniędzy ?

Polecane posty

Gość gość

bo u mnie tak, jak chodzi proboszcz TO ZAWSZE patrzy najpierw na twarz, a potem na tace gdy wrzucam 1-2zł, gdy chodzi z tacą organista to w ogole nie patrzy tylko szybko przechodzi i nawet nie zwraca uwagi na ludzi

Gość gość
nie chodze po kosciolach i nie wspieram czarnej mafii

Gość gość
patrzy :O

Gość gość
:D :D prowo super wiecie co, przyjechałam do mamusi na wioskę :P a w tym koszu marnie :D w moim kościele " tam :P ks ugniata ręka 20 i 50 tki :))) u mojego znajomego ks , na wioseczce to samo z kosza sie przelewa , a tutaj coś nie chca dawać ks i kucharce :P)

Gość gość
oj tak :) w miastach ludzie rzucają glownie drobniaki i troche 10,20 stek czasem od swięta trafi się 50 czy setka, ale na wsi ? :D Byłam kiedys u rodziny, duża wieś na mazowszu, w kosciele na mszy o 12 TŁUMY, chyba wiekszosc mieszkancow chodzi, na tacy 80% pieniązkow to papierowe ;)

Gość gość
właśnie na wsi zabitej dechami ..ludziw rzucają 20, 50 :) pytam go zawsze tak hojnie rzucaja odpowiedział, że jest sam pozytywnie zdziwiony tym faktem :) że tak go traktują, ma bdb parafian i mówi im o tym wprost :)) zreszta jest super ksiedzem , zero arogancji :P , nie jest bucem i kocha ludzi :)

Gość gość
a co za róznica :D czy proboszcz czy ministrant zbiera na tace :D ? to dla ks a nie dla ministranta , chyb aże ktos chce okazać ks i wtyka pod nos że to on wrzucił 10 zł ::P tez sa tacy na pokaz. Powiem szczerze ,że jak lubie ks to wrzucam 20 a jak nie trawie to 2 zł :P bo cwela nie bede utrzymywać

Gość gość
Ja wrzucam to co mam w kieszeni, czasem 20gr czasem 5 zł. Wiecej nie. W kosciele widuje co niedziele taką pare i oni zawsze dają na pokaz, mąz/jej partner wyciąga portfel i rzuca 50 albo 100zł :O żalosne, tak to robi by wszyscy widzieli, że on daje dużo :O i tak co niedziele

Gość gość
a mnie nie interesuje, ani koszyk ani ksiedza dziwka , którą sponsoruja wierni, ludzie oczy otworzyli i donoszą biskupowi, z tego co słyszałam ...może i fair ,porządek musi być, tylko szkoda ze tak pózno dostrzegli

Gość gość
nie bluznijcie , to takie odkupienie , ot religijny amber gold

Gość gość
a co w tym dziwnego ? u mnie w parafii czasem wikary prowadzi msze, a proboszcz chodzi z tacą, albo ministrant, roznie

Gość gość
ja bym sie paliła ze wstydu na widok samych monet i jednej lub kilku banknotów, to śwaidczy o czyms :D

Gość gość
a tobie samej pzred sobą nie wstyd wyciągać złotówkę lub dwie? juz chyba lepiej nic nie dawać

Gość gość
skończcie ten obłudny temat

Gość gość
najwięcej dają na tace ci niedzielni katolicy, ktorzy donoszą, gwałcą, kradną, cudzołozą a potem dają stówke na tace :D

Gość gość
:D inaczej przestępcy :P nie gorsi od tych w sutannach :D