Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Woda1509

Bardzo bardzo wazne pytanie!!!

Polecane posty

Gość Woda1509

Witam was kobitki.Mam ogromny problem i troche sie boje:( Jestem w 8 miesiacu ciazy za niedlugo moje malenstwo przyjdzie na swiat ale nie jestem z ojcem dziecka.On mi ciagle wypisuje i wciska swoje racje ze byl u adwokata i ze ma prawo zabierac mała na weekendy do siebie od razu po urodzeniu:((( czy to jest mozliwe? Pierw sie wygrażał ze zqabierze mi ją ale nie ma nic na mnie jestem porzadna dziewczyna nie mam zadnych nałogów ani stycznosci z policja itp Dzieco to dla mnie caly moj swiat boje sie ze jednak sąd zadecyduje ze bedzie mogl np co 2 weekend zabierac córeczke do siebie do domu tego nie przezyje :( pomóżcie prosze :( i piszcie co wiecie na ten temat z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi:)

Gość gość
Jest tak samo ojcem , jak Ty matką więc dlaczego chcesz pozbawiać dziecko taty ? oczywiście że sąd powinien wyrazić zgodę na widzenia - i tak w większości znanych mi przypadków się dzieje.

Gość gość
dopóki będziesz karmiła dziecko piersią, to logiczne że nie będzie mógł jej zabrać na cały weekend

Gość gość
twoje obawy mogą się spełnić. słabo się na tym znam ale w filmach często widziałam takie akcje(że drugi rodzic bierze dziecko na weekend)

Gość gośćWoda1509
Ale od razu po urodzeniu?Przeciez bede karmic piersia!!Nie chce go pozbawic praw cce by moje dziecko mialo ojca.Znajoma mi powiedziala ze od razu nie bedzie mogl zabierac dziecka dopiero jak iles tam czasu bedzie juz miec jak bedzie ciut wieksze:(

Gość gość
ale bez sensu gdybasz na forum, takie sprawy ustala sąd, skoro rodzice nie potrafią się porozumieć

Gość gość
Kontakty dziecka z biologicznym ojcem ustala sąd, biorąc pod uwagę na pierwszym miejscu dobro dziecka. Każde dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje oboje rodziców, więc nie wyskakuj z taką nienawiścią do ojca dziecka, bo możesz się bardzo rozczarować i w przyszłości sama prosić o kontakt z dzieckiem.

Gość gość
nie przejmuj się:) Moja przyjaciółka rozstała się z partnerem jak ich corka miała 8 miesięcy. Ona nie karmiła jej piersią i sąd ustalił wizyty u niej w domu, ona pozwalała mu zabierać ją na spacery, zostawiała samych w domu, ale na noc absolutnie nie mógł zabierać.

Gość gośćWoda1509
Toche sie uspokoilam po ostatnim wpisie:) Skoro bede karmic piersia to jak by mogl zabierac dziecko od razu po urodzeniu dla mnie sie to w glowie nie miesci.

Gość gataze
nawet jakbys sie zgodzila to wystarczy mu jedna nieprzespana noc i po sprawie. przeciez dziecko po urodzeniu karmi sie nawet czasami co 2 godziny w nocy tez, a ty w tym czasie co bedziesz odciagac pokarm czy jak? to by mialo fatalny wplyw na laktacje. absolutnie nie martw sie tym i rob tak jak ci instynkt podpowiada. ojciec w zyciu dziecka jest potrzebny, ale wszyscy sie chyba zgodza, ze zaczyna go zauwazac dopiero po paru miesiacach zycia...