Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyliczyc alimenty

Polecane posty

Gość gość

mam takie pytanie mieszkam z synkiem u swoich rodzicow wiec jak wyliczyc koszta utrzymania synka skoro wiadomo ze jak ch*j nie placi to pomagaja mi rodzice finansowo a ja zarabiam najnzsza krajowa..jak mam to wszystko powyliczac pomozcie :(

Gość gość
Srak

Gość gość
s********j na ch*j wlazisz tutaj faceci won!!!

Gość gość
ubranie, wakacje, dokladasz sie do rachunkow rodzicom? ile?jedzenie tez pewnie razem, szkola...

Gość gość
no jedzenie razem wiadomo nie policze ile bulek zje dzis czy parowek no paranoja jakaks powinno byc ze chce tyle i tyle i juz a albo z jego zarobkow bedzie albo bezie mniej a nie jakies obliczanie chore by tylko tym biednym matkom utrudniac zlozenie glupiego pozwu o nedzne grosze...mam juz dosc jestem na lekach ten czlowiek zniszczyl mnie psychicznie

Gość gość
wiec prosze mamy ktore tutaj sa i maja za soba to wszystko o pomoc

Gość gość
Normalnie wylicz tj być kupowała tylko dziecku. Ja nie miałabym problemu z wyliczeniem co moje dziecko je, z czego korzysta. Nie wiem w jakim wieku dziecko, ale np. dziennie - śniadanie, obiad, kolacja + owoce, soki, jogurt, lody, coś słodkiego. Do jedzenia musisz doliczyć koszty związane z ubraniem dziecka, środkami czystości, lekami, jeżeli korzystacie z wizyt lekarskich prywatnie np. dentysta. Do tego oczywiście koszt szkoły/przedszkola, zajęć dodatkowych, koszt podręczników czy przyborów itp. Oczywiście wyjścia do kina, na basen, wycieczkę... wszystko zależy od wieku dziecka, ale wiadomo że czasami zabawkę czy książkę kupić musisz. Z kosztem rachunków gorzej wyliczyć - najwyżej podzielić całkowity koszt na liczbę mieszkańców.

Gość gość
a za internet tez mam obliczyc?tez maly korzysta z tv tez jak ja mam to policzyc???

Gość gość
Tak trudno wyliczyć ile dziecko zjada mniej więcej? przecież nie chodzi o to, żeby przeliczać łyżeczki cukru, ale określić że na jedzenie dziecka idzie np. 300 zł miesięcznie, udział w rachunkach to tyle i tyle (gaz, prąd itd), ubrania, buty i inne rzadsze wydatki sumuje się i podaje jako 1/12. Jeśli dziecko starsze, to można dodać i internet i koszt telefonu komórkowego. wygoogluj sobie kalkulator kosztów utrzymania dziecka, łatwiej ci będzie to ogarnąć

Gość gość
nie umeim dla mnie to chore bo kazdy miesac jest inny...nie nawidze sadow i polskiego prawa i nienawidze wszystkich facetow!!!!!!!!!!!!1

Gość gość
właśnie dlatego liczysz rocznie wiele wydatków i dzielisz na 12. są kalkulatory za darmo ile kosztuje utrzymanie dziecka więc możesz spokojnie skorzystać.