Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje utrzymanie 4 osobowej rodziny w Krakowie

Polecane posty

Gość gość

Witam, planuje przeprowadzke do Krakowa i musze podliczyc budzet. Bardzo prosze o podpowiedzi ile kosztuje utrzymanie 4 osobowej rodziny. 2 osoby dorosle i 2 dzieci w wieku 14 mies i 3,5 roku. Biorac pod uwage wynajem 3 pokojowego mieszkania, czynsz, oplaty, dojazdy do pracy (Krakow i okolice), zlobek, przedszkole i zycie. Z gory bardzo dziekuje

Gość gość
Mogę wypowiedzieć się tylko co do żywności. Zależy co kto je. Jest różnica międzyi dobrej jakości szynkami a zwykłymi wędlinami. Wydaje mi się , że na życie nie wydasz więcej niż do tej pory. Przeca w Krakowie też są Lidle i Biedronki. Codziennie niskie ceny!

Gość gość
Do tej pory wydaje poza granicami Polski wiec nie mam rozeznania ile to moze byc tygodniowo? Jedzenie, srodki czystosc*****eluchy. Czasami lepszej jakosci czasami te tansze. Z gory dziekuje za podpowiedzi

Gość gość
min 4000 zl z oplatami

Gość gość
Dziekuje. A zlobek( dla 14 mies), przedszkola prywatne z wyzywieniem to jaka cena? Bo podobno do panstwowych bardzo trudno sie dostac?

Gość gość
A po co sie tu przeprowadzac? Malo was przyjezdnych?!

Gość gość
Trudno powiedzieć. myślę, że aby życ na jakimś godnym, fajnym poziomie, bez wielkich szaleństw, to jednak 6000 byłoby idealnie. ale 5000 też ujdzie. Mój brat z żoną razem zarabiają 10-11 sięcy zł netto miesięcznie, mają 1 dziecko 4-letnie. wynajmują spory dom w Krakowie, 3 sypialnie 2 łazienki, bardzo duży salon z kuchnią, balkon spory, ogródek ale mały., czynsz bodajże 4000. I narzekają, że odkładają tylko 1000 miesięcznie ... ?! :O

Gość gość
Przeprowadzac sie po to ze Krakow to jedno z fajniejsztch miast w Europie- moim skromnym zdaniem. No i perspektywy sa. Duzo bardzo fajnych firm sie tam osiedliwo ostatnimi czasy. Trzeba sie ciszyc ze ludzie chca sie osiedlac i zasilac ekonomie:) Pozdrawiam

Gość gość
zlobek z 600 -1000 zl

Gość gość
co za debilizm wynajmowac dom? 4 tys czynszu to juz lepiej ratę kredytu spłacać na podobnym poziomie a miec cos na własność. krakow to jedno z najdroższych miast w pl, jedzenie jest kilka razy droższe niz w innych miastach, mieszkania najdrozsze w pl oprocz wawy, kiepsko z praca chyba ze jest sie studentem, korki po kilka h, smog i smrod. co ci sie tu podoba?

Gość gość
Architektura starego miasta, kawiarnie, teatry, kina , Kazimierz, festiwale, historia, styl zycia, sprawny transport miejski, eventy, Lagiewniki, kopce, blonie itp itd lista jest dluga. A smog jak w kazdym duzym miescie, ceny tez jak to na duze i popularne miasto przystalo o prace w mojej specjalizacji tez sie raczej nie martwie aczkolwiek z tym to nie warto sie wymadrzac dopoki sie czegos nie znajdzie. Ja w Krakowie studiowalam potem wyjechalam i bardzo za tym miejscem tesknie. Czasem sie zastanawiam czy nie mam jednak wyidealizowanego obrazu tego miasta ze wzgledu na wspaniale wspomnienia ktore mnie z tym miastem lacza. Dlatego probuje odlozyc romantyzm na bok i racjonalnie obliczyc budzet by potem go porownac do proponowanych zarobkow. Wszystkim bardzo dziekuje za odpowiedzi jestem wdzieczna.