Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twarzowadesperatkaaa

olej arganowy NIE POMAGA

Polecane posty

czesc Kobitki! mam nadzieje ze jest tu ktos kto mi pomoze. od kilku mscy zmagam sie z uczuciem b. suchej skory na twarzy. okolice czola, miedzy brwiami, nos i ciagle czuje sciagniecie po obu stronach nosa (miedzy nosem a ustami, tam gdzie sa zmarszczki). Z tego powodu nawet rzucilam palenie. Stosowalam rozne kremy, i te tanie i drogie ale dalej nic nie pomaga. jedynie krem z awokado alverde z dm troche to zlagodzil. Ciagle widac skorki, nie mowiac juz o tym jak tragicznie to wyglada jak naloze make up... ok 1,5 tyg temu zaczelam stosowac OLEJ ARGANOWY, tak bardzo zachwalany....i wlasnie tego zachwytu nie rozumiem. On jest okropny! Wcale nie nawilza, wrecz przeciwnie!!! i do tego porobily mi sie wypryski na czole!!!!! Czy ktoras z Was tez tak miala?? prosze o radyyy bo juz nie wiem co robic..... PROSZE O POMOC

up up

Polecam zimnotłoczony, nierafinowany olej kokosowy. Oleju arganowego używam tylko do włosów, ponieważ moja skóra też na niego "dziwnie" zareagowała.

kokosowy tez mam, ale boje sie ze zapcha mi twarz...w sumie uzywam go czasem do wlosow

Gość gość
To zależy jaki masz ten olej. Może masz olejek, albo mieszaninę czegoś z dodatkiem oleju arganowego. Ja używam 100% oryginalny firmy EFEZ, ma certyfikat EcoCert. Jest prawie bez zapachu, no może lekko kwaskowy, nie używam go codziennie, tylko sporadycznie, jak własnie cos mi wyskoczy, albo czuję że cera potrzebuje odżywienia i nawilżenia. Zawsze mam po nim rano gładką i miękką skórę. Mój olej kupiłam w salonie kosmetycznym beauty premium z Poznaniu.

Gość Qura
Na zmarszczki ja bym zastosowała krem z jadu pszczelego - ale musisz uważać bo może uczulić więc wpierw kup sobie próbkę. Do tego nie obędzie się bez zmiany diety.

Mam koleżankę, która również ma problemy z cerą i olej arganowy również jej nie słyżył. Jest wiele różnych olei może sięgnij po jakiś inny? A czym oczyszczasz twarz?