Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie mieszkajacy z tesciami rodzicami gorzej wychowują dzieci

Polecane posty

Gość gość

taka prawda. Ci niezaradni życiowo którym "pomagają" rodzice/teściowie tak na prawde nie mają nic do gadania w kwestii wychowania własnych dzieci. Wiadmo, że teściowie/rodzice to już inne pokolenie i mają dziwne podejście do niemowląt : przegrzewają je namiętnie, wkładają czapki w upał, wpychają słodycze, wszystko co ma cukier by wepchneły ( soki z cukrem, deserki z cukrem itd) i tym faszerują swoje wnuki. A tacy rodzice ( mówie tu o sytuacji wątpliwej pomocy na początku przy dziecku do roku ) albo ślepo wykonują polecenia albo nic z tego sobie nie robia. Oczywiście możecie zaprzeczać ale sądząc po tematach o czapkach, pokarmach wszystko się zgadza. Osoby samodzielne czytające pisma dla rodziców, portale takich błedów nie popełniają

Gość gość
też to zauważyłam te koleżanki co im pomagają po narodzinach te wszystkie ciotki/matki/tesciowe maja bardzo archaiczne metody wychowawcze a potówki to w 99% wyskakują dzieciakom. Ostatnio koleżanka głośno się dziwiła dlaczego jej nworodek płakał skoro ( przy +26 ) tuliła go zawiniętego szczelnie w grubym rożku +pajacyku z długim rękawem oczywiście pod czujnym okiem cioci Krysi

Gość gość
czytajacy pisma dla rodzicow.wow. nie czytam kolorowych pism ani dla rodzicow ani dla kwok domowych a dziecko bez cukru ulepszaczy przetworzonego zarcia wychowuje. Z domu to wynioslam. A zapomnialam dodac ze wyprowadzilam sie na swoje 5 lat przed ciaza.

Gość gość
Jak matka jest glupia idiotka to daje sobie wejsc na glowe i zadzic przez ciotki,tesciowe.mieszkanie z kimkolwiek nie ma tu nic wspolnego,pindzia zawsze zostanie pindzia

Gość gość
ale coś w tym jest codziennie na kafe kilkanaście tematów o róznicach w zdaniach między matką dziecka a babciami :D

my mieszkamy w jednym domu, ale nigdy mi teściowa nie dała ani jednej rady jeśli chodzi o wychowywanie syna. Ja jej też nigdy o to nie prosiłam. Syna wychowujemy ja i mąż. A myślę, że dla dziecka jest super, gdy ma pod nosem i rodziców i dziadków.

ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadką, która mieszka tak jak my i opowiadała mi, że nie może nawet sobie zamka zamontować do drzwi wejściowych na 'swój teren', bo teściowie poczuliby się urażeni :) A gdy syn (mają niemowlaka) zaczyna w nocy płakać to albo teściowa albo teść od razu do nich idą 'z pomocą'

Gość gość
bzdura mieszkama z rodzicami przy pierwszym dziecku.Do niczego sie nie wtracali, byli bardzo pomocni.MOje dziecko nauczylo sie relacji zinnymi ludzmi, dziadkowie pokazywali mu swiat w koło. Drugie dziecko wychowuje na swoim i jest mi go szkoda, ze tylko mama i mama

Gość gość
Pewna autorko jesteś? Moje dziecko sie tak wychowuje i uwierz zna zasady kultury, wie jak sie zachowac i ogolem nie mam z nim problemu. Za to z rodziny mojej bogatej kuzynki dziecko jakies szurniete jak i ona. Jakies nie dorobione