Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrezygnować ze studiów inżynierskich i iść na humanistyczne?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam się na studia inżynierskie, złożyłam już papiery ale tak się boję, że sobie nie poradzę, że myślę, żeby iść na bardziej humanistyczne (historia - akurat się nią interesuję, choć właściwie nie potrzeba mieć do tego studiów.. albo antropologia). Zawsze byłam bardziej humanistką, grałam w przedstawieniach, jeździłam na konkursy recytatorskie, pisałam, choć interesuję się różnymi rzeczami, nawet medycyną, kryminalistyką tudzież trochę fizyką. Z drugiej strony - wydaje mi się, że studia humanistyczne są troszeczkę bez sensu, bo przecież już interesuję się takimi rzeczami i i bez studiów wiele już wiem, sama mogę się nauczyć takich rzeczy.. niemniej chciałabym mieć wykształcenie wyższe, a i tak w okresie studenckim zamierzam robić inne rzeczy, np. powoli planuję otworzyć z bratem firmę. Jak myślicie, co wybrać? Studia inżynierskie, na kierunku, na którym też kilka przedmiotów mi się podoba, ale z drugiej strony mam duuże zaległości z chemii, matematyki (a chemii jest tam dużo, najwięcej), nadrabiałam je, ale to za mało, poza tym mam wrażenie, że nie mam "myślenia" ścisłego (szczególnie, jeśli chodzi o matematykę... chemia jest troszeczkę prostsza), czy też humanistyczne, zgodne z tym, co mnie interesuje (chociaż nie w pełni), ale trochę bezsensowne?

Gość gość
dalabys rade zdac mature rozszerona z matmy? jesli tak to nadajesz sie na studia inzynierskie. Chemie mozna nadrobic

Gość gość
Raczej nie dałabym rady, w każdym razie nie na wysokim poziomie. To są studia na uniwersytecie Ekonomicznym, nie na politechnice, ale podobno ' tną' ostro i z przedmiotów inżynierskich, i z ekonomicznych (które są okrojone) i jest tam o wiele więcej nauki niż na kierunkach ekonomicznych.

Gość gość
up

Gość gość
nie rezygnuj, dasz radę:)

Gość gość
up

Gość gość
Ktoś się jeszcze wypowie/?

Gość gość
szkdoa by bylo rezygnowac ..

Gość gość
Popatrz na plan zajec, moze pogadaj ze studentami i się zastanów.