Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym lub kim jest tzw. Bóg ? Bo jak pytam wierzących to mówią, że JEST WSZYSTKIM

Polecane posty

Gość gość

ale ja pytam konkretnie bez tego typu głupot Jak sobie go wyobrazacie ? Jako starszego faceta po 50 z brodą, podobnego do Je/z/usa, takiego Boga przedstawia katolicyzm, troche innego islam. Bo dla mnie Bóg to jest hm cała energia, która dociera do Ziemi, promieniowanie Słońca, to ''coś'' co dało początek życiu na Ziemi. Wierze w teorie, ze zycie na Ziemi zasiali obcy, na pewno niektorzy kojarzą von Danikena, który uwaza ze Obcy to własnie Bóg, ze oni juz tu byli, a ludzie w czasach Je/z/usa nie potrafili tego opisac

Gość gość
Bóg to Osoba.

Gość gość
A skąd wiesz,że on w ogóle jest?

Gość brokeninside87
jestem wierząca Boga wyobrażam sobie mniej więcej takiego jak jest przedstawiony w Biblii, w znanych mi fragmentach - - - - - -tutaj miejsce na ból dupy ateuszy, że nie znam CAŁEJ NA PAMIĘĆ, A MÓWIĘ, ŻE WIERZĘ!!!!!!!!!!!!! czyli czasem gniewny, czasem łagodny, ale generalnie miłosierny i sprawiedliwy. logiczny. jeśli chodzi o fizyczność, no to nie ma fizyczności, więc pewnie moje wyobrażenie jest kompilacją jakichś dzieł sztuki, ale nie zastanawiałam się nad tym a tak jeśli chodzi o codzienność, to nie uważam, że jest wszystkim, np. nie jest tam, gdzie się ludzie napierdalają z nienawiścią lub coś

Gość gość
jaka osoba? jak wyglada?

Gość Vise
Wyobraź sobie PRAWDĘ. ZASADY wedle których świat, wszystko co w nim, funkcjonuje. To jest Bóg. Nie jest to osoba.

Gość gość
bog nie istnieje

Gość gość
heh broken sama ze soba gada:-)

Gość Vise
Prawda ostateczna. Albo wiedza absolutna. Mając ją wie się wszystko. Co, kto, gdzie, kiedy, czemu. Zna się przeszłość i przyszłość. Inteligencja to hmm "dar Boga", bo zbliża do poznania prawdy.

Gość Vise
Jest coś jeszcze oprócz inteligencji. To ciekawość. Odkrywanie. Bo inteligencji można używać do manipulowania prawdą.

Gość gość
Bóg Stworzył człowieka na Swój obraz i podobieństwo - tak jest napisane w Piśmie Świętym więc logicznie my ludzie jesteśmy podobni do Boga :) każdy sobie wyobraża Boga inaczej ale fakt faktem to jest osoba gdyby było inaczej w Piśmie Świętym byłoby napisane, że Bóg jest energią a jest napisane, że to człowiek jest Stworzony na Boga obraz i podobieństwo :)

Gość gość
nikt z żyjących Boga nie oglądał dopiero po śmierci zobaczymy Oblicze Boga o ile będziemy godnie żyć tak jest napisane w Piśmie Świętym: "Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą" dlaczego? dlatego, że Bóg jest miłością Jego Serce jest Czyste dlatego my mamy brać z Niego przykład jak pisze w PŚ: "bądźcie święci jak i Ja jestem Święty"

Gość gość
Bóg to Osoba Bóg jest miłością dlatego się mówi, że Bóg jest wszędzie bo Stworzył każdą naszą cząstkę i każde stworzenie na ziemi :)

Gość gość
Bog jest tylko wymyslem ludzi myslacych nieracjonalnie ;)

Gość gość
wielu wyśmienitych ludzi nauki i naukowców wierzy w Boga niestety nieracjonalnie myśli ten kto w Boga nie wierzy

Gość gość
jak może wyglądać ktoś, kto nie ma materii xxx jesli nie ma materii tzn ze czegos nie ma, muszą byc jakies protony, fotony, elektrony, atomy yyy wielu wyśmienitych ludzi nauki i naukowców wierzy w Boga yyy 80% nie wierzy

Gość gość
duch nie jest stworzony z materii ziemskiej jak my czyli z "jakies protony, fotony, elektrony, atomy" duch jest stworzony z materii Bożej