Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się wyrobić na studia??

Polecane posty

Gość gość

Mówię tutaj raczej o charakterze, bo wygląd poprawiam - ćwiczę (chociaż nie mam za wiele do chudnięcia, BMI mam 19 z czymś, ot, z 2-3 kg, żeby nogi były szczuplejsze), lepiej się żywię, używam lepszych kremów, ciuchy też sobie lepsze kupuję na bieżąco. Charakter - żeby nie prezentować się jako lękliwe stworzenie, tylko normalna dziewczyna. Jestem normalniejsza dopiero w późniejszych etapach, ale jak wiadomo - liczy się pierwsze wrażenie. A te robię kiepskie. Jak się wyrobić i się nie bać, nie zastanawiać się w kółko co powiedzieć etc? Jak po prostu być fajną dziewczyną z choć trochę wyższym poczuciem własnej wartości i szacunkiem do samej siebie?

Gość gość
Z doświadczenia powiem Ci że na początku wszyscy się trochę boją :) Musisz być pewna siebie, ale to nietrudne, o ile dobrze się czujesz w tematyce studiów. Na pewno znajdziesz kogoś, kto wyda Ci się sympatyczny. Jak zauważysz kogoś fajnego - podejdź, usiądź obok, spytaj o imię. Uśmiechaj się dużo!

ciężko jest tak zmienić siebie. Musisz być bardziej otwarta i towarzyska, ale wiem że łatwiej powiedzieć niż zrobic :)

Gość gość
No właśnie. A ja co gorsza, nie umiem udawać. Na początku nie jestem może mega nieśmiała, tylko po prostu dziwna, cała nie jestem sobą; dziwnie gadam etc. Potrafię do kogoś nawet podejść, ale tylko dlatego, że się boję, a we dwójkę raźniej :P. Najgorsze jest to, że ja wiem z doświadczeń życiowych, że ludzie podświadomie wyczuwają moją słabość. Pewnie niedługo będziemy mieć spotkanie integracyjne, i cóż..

Gość gość
na integrację pewnie pójdziecie na piwo, więc w porządku 🖐️

Gość gość
Na mnie piwo działa omulająco, poza tym osobowości mi nie zmieni ;)

Gość gość
wrzuc na luz :-)