Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hh29

starania i ciaza po poronieniu, zapraszam nowe kobietki :)

Polecane posty

Gość tatik1234
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Paulina bardzo mi przykro z powodu twojej straty, nic niestety nie wiem o badaniach genetycznych, wiec nie pomoge. Znowu nie było mnie jakiś czas i tyle się tu dzieje. Miętówka ja na twoim miejscu chyba zrobiła bym bete żeby mieć pewność. Bo jak by się okazało ze jednak Ci się udało to te wszystkie leki to nie bardzo wtedy :-/. Ja jutro do lekarza się wybieram i nareszcie będę wiedziała czy wszystko ok i czy mamy zielone światło na kolejne starania. Juz nie mogę się doczekać.

Gość miętówka33
Nick_____Wiek__ Miejscowosc ___ Ilosc dzieci____ Data straty_____ Data porodu Hh29___29___krakow/hamburg___1___06.2014____starania o kolejna ciaze Mucha21212 Gosckiki Paulina0023 Aga88krakow Aniolkowa2014 Mietowka33__33___Lipno___1___07.2014___starania o kolejna ciaze Tatik1234 Moniczkaa86 Kachna22 Aneta85____29_____Wrocław___0_____12.06.13 12tc__starania Shirkaa Ewag.............38..........Londyn........1...........1. 09. 14 9tc.....TBC Andzinsan26.....26.....Poznań.....0.....12tc.....11.12.2 014 Madziorekg ewag watpie wiesz mowi sie ze kobieta cuje ze jest w ciazy a ja raczej czuje ze w tym mies jak mnie @ przywali to sie nie pozbieram ;/ narazie nie bede bety robiła bo dopiero termin @ mam na 15.09 ja sie tez nie chce nakrecac niepotrzebnie bo mi sie zaraz przypomina to co niedawno przeszłam :( ale z lekami przystopowałam pije za to duzo herbatki z zurawinki . Paulina bardzo mi przykro:( ja niestety nie robiłam zadnych badan .Trzymaj sie Kochana :( A tabelka to fajny pomysł:) ja kurcze wracam do łozka bo padam ale jutro sobie przysiegłam ze robie dzien dla siebie moj maz mała do przedszkola zawiezie ( on jest biedny ostatnio łapie z**bke za zje***ka za nic czasami :) ), ja ja tylko ogarne i tak spac od 5 nie moge :/, potem obiecał mi ze zrobi czesc obiadu zanim wyjdzie do pracy ( ja nie potrafie robic ryby i kurczaka ) a ja akurat marze o rybie na obiad i ziemniakach z koperkiem . ja jutro nie sprzatam nie prasuje , nie piore tylko leze i jak znam zycie ok godz 10 mnie tknie na prasowanie :) lece spac bo od tego snu przerywanego mi sie oczy kleja dobranoc i oby juz teraz było z górki dla nas kazdej po kolei ... tatik daj znac jutro co lekarz powiedział trzymam kciuki :)

Gość tatiak1234
Nick_____Wiek__ Miejscowosc ___ Ilosc dzieci____ Data straty_____ Data porodu Hh29___29___krakow/hamburg___1___06.2014____starania o kolejna ciaze Mucha21212 Gosckiki Paulina0023 Aga88krakow Aniolkowa2014 Mietowka33__33___Lipno___1___07.2014___starania o kolejna ciaze Tatik1234____34____Radom__0__08.2014 6tc _______________ Moniczkaa86 Kachna22 Aneta85____29_____Wrocław___0_____12.06.13 12tc__starania Shirkaa Ewag.............38..........Londyn........1...........1. 09. 14 9tc.....TBC Andzinsan26.....26.....Poznań.....0.....12tc.....11.12.2 014 Madziorekg

Gość kachna22
Hejka! Paulino mi również bardzo przykro... Strasznie się czyta, że co chwile nas tutaj przybywa. Dawno nie pisałam. Dzisiaj byłam na kontroli u ginekologa jestem już po pierwszej @. Po raz drugi od zabiegu mam zapalenie dróg rodnych. Ale w łagodnej formie... Sam fakt jest trochę dobijający bo już bym chciała po tym wszystkim dojść do siebie. Przypomina zabieg miałam 30.07. 12tc. Powiedział mi też lekarz, że w sumie jak bardzo chcę dziecko to już od października mogę zacząć starania. ale on jednak zaczekał by chociaż do grudnia. A tu tyle jeszcze czasu. Chciało byś się już teraz zaraz natychmiast być w upragnionej ciąży. Zalecił mi też badania na toksoplazmoze Ig G i Ig M, Cytomegalie IgG i IgM, Rożyczke IgG IgM, TSH3 i FT4. Robiłam prywatnie... trochę bolało przy płaceniu. Ale lepiej się już jakoś zabezpieczyć na przyszłość. Powodzenia!

Gość ewag
hej kacha- az ci zazdraszam tego 1 @- u mnie jeszcze po zabiegu kapie- I sie zastanawiam kiedy bedzie ta pierwsza owu zeby dzialac czasami mam wrazenie ze ta moja ciaza to mi sie przysnila tylko :(

Gość miętówka33
hej dziewczyny . ewag nie martw sie niedługo ani sie objerzysz a bedziesz miala pierwsza owulacje i wszystkie bedziemy trzymac kciuki zebys zaciazyła :) kachna ja Cie rozumiem ja tak bardzo liczyłam ze zajde w tym cyklu juz a potem jak doszło mi to zapalenie pecherza to znowu martwiłam sie zeby lepiej to nie była ciaza bo jak ma sie tak zaczynac to juz wiadomo pewnie jak sie skonczy .... dzis zrobiłam test i był negatywny zrobiłam go dlatego ze znowu strasznie mnie rano brzuch bolal i wymiotowałam . test jednak jest bardzo czuły ( wynalazłam taki co reaguje juz przy stezeniu HCG 10mlU/ ml a normalne sa 25 mlU/ml ) potem 3h szukałam ginekologa który mnie przyjmie i swietnie mnie potraktowano mam sobie poczekac z tym bolem do 22.09 mam to gdzies pojde sobie prywatnie do mojej Pani doktor ale ona bedzie dopiero w przyszłym tyg jak nie utacham bolu to pojade na pogotowie ale poko co no-spa pomaga . ciekawa jestem jak tam tatik co lekarz powiedział ?

Gość kachna22
Ewag na prawdę w moim przypadku nie ma czego zazdrościć bo ja jak na razie mam zakaz współżycia przez te cholerne zakażenie. A do tego miałam miesiączkę przez 8 dni jak nigdy..Także nawet jak bym chciała już zacząć starania to i tak nic z tego. Trochę cierpliwości i będziesz mogła. No ja tak samo mam wrażenie, że to było tylko sen. Ale! Damy rade ;)

Gość ewag
kachna- no my tez jeszcze nie mozemy bo zabieg dopiero tydzn temu byl I jeszcze nie jest sucho- a libido mi sie obudzilo I bym meza uzywala ale zakaz jest ( moze przez to ze ostanio to chyba z 3 tyg temu bylo) no I czas najwyzszy? I cos mnie jajniki zaczynaja kluc/ czyzby sie budzily juz? mialam dzis testowac ale jakos sie zakrecilam I zapomnialam- moze jutro nie zapomne?

generalnie mi sie dzies w pracy nudzi I nie wiem co by tu z soba zrobic :/

Gość mucha21212
Paulina ja robiłam kariotyp ale byłam już w tej ciąży jak wyniki przyszły. Okazuje się że oboje mamy prawidłowy. A pani dr genetyk powiedziała że nawet jeśli u jednego z nas są aberracje to i tak warto się starać bo to loteria ewentualnie jest jeszcze coś takiego jak diagnostyka preimplantacyjna... Witam nowe dziewczyny i współczuję.... Ja po zabiegu też miałam problemy z drogami rodnymi. Ja się do tabeli nie dopisze bo zawsze z telefonu piszę a poza tym na moje straty to miejsca zabraknie bo to moja 6 ciąża....

Gość paulina00023
Mucha mnie juz szlak trafia z tymi lekarzami... teras wsukam dobrego specjalisty który zajmuje się nawracajacymi poronieniami... Widzę Mucha ze tu tez wiele strat masz:-( strasznie to boli

Gość tatik1234
Witam dziewczyny ja juz po wizycie u ekarza. Wczoraj robiłam bete wyszła 7,4 czyli wraca do normy na Usg wszystko wygląda dobrze. Lekarka powiedziała ze teraz trzeba poczekać na pierwszą naturalna @ i można zaczynać :) tak więc w październiku bierzemy się do roboty :-)

Gość madziorek29
Witam,my staralismy sie o dzidziusia 6 lat,rok temu juz odpuscilam ,w sierpniu okazalo sie ze jestem w 4tc,niestety w 7 tc okazalo sie ze ciaza jest martwa jestem juz po zabiegu,nie wiem co będzie dalej i bardzo sie boje.zalamalam sie

Gość mucha21212
Paulina zrób też badanie na przeciwciała antykardiolipidowe i antyfosfolipinowe . Mi w prawdzie wyszły dobrze jak z resztą wszystkie inne ale postępowanie jak przy zespole antykardiolipidowym powoduje że dane mi było już zobaczyć jak moja kruszyna macha rączkami i nóżkami i usłyszeć bijące serduszko. Cały czas jestem w strachu ale mam też dużo wiary i nadziei

Gość Ewag
Mucha- napisz dane to za ciebie uzupełnimy tabelke :)

Mucha przeciwciala antykardiolipidowe Nie robilam... ale te fosfolipinowe mam ok ... widzisz ja tak sama się dowiaduje jakie badania mam zrobić. Szukam dobrego lekarza który zajmuje się nawracajacymi poronieniami.... tylko ze na śląsku.

Gość Aneta85
Ale się dziewczyny rozpisałyscie . Ja trochę zabiegana jestem . Dziś znowu kiepski nastrój mam , bo kolejna koleżanka urodziła . Tak wiem powinnam się cieszyć jej szczęściem , ale ja w końcu bym chciała się cieszyć swoim szczęściem ..no wiecie o co chodzi .. nic idę spać bo głupoty pisze :-)

Czy Ktos moze wypelnic za mnie tez bo mam problem zeby skopiowac w telefonie hehehe wiek 29 1 syn poronilam w Marcu 2014 data przewidywanego porodu 9 marzec 2015 .... Dzieki :*

Gość tatik1234
Nick_____Wiek__ Miejscowosc ___ Ilosc dzieci____ Data straty_____ Data porodu Hh29___29___krakow/hamburg___1___06.2014____starania o kolejna ciaze Mucha21212 Gosckiki Paulina0023 Aga88krakow Aniolkowa2014 Mietowka33__33___Lipno___1___07.2014___starania o kolejna ciaze Tatik1234____34____Radom__0__08.2014 6tc _______________ Moniczkaa86 Kachna22 Aneta85____29_____Wrocław___0_____12.06.13 12tc__starania Shirkaa Ewag.............38..........Londyn........1...........1. 09. 14 9tc.....TBC Andzinsan26.....26.....Poznań.....0.....12tc.....11.12.2 014 Madziorekg __29____ ? ____1____03.14____09.03.2015

Gość kachna22
Miętówka niestety nie mam pojęcia skąd to zapalenie. Z tego wszystkiego nawet nie pomyślałam, żeby mu się zapytać. Ale trochę mnie to zaczyna martwić bo to już drugi raz. U mnie objawia się to bólem jajnika i ból w podbrzuszu (ciągnięcie, kłucie) no i wydzielina taka jak bym miała końcówkę @. Dzisiaj już jest trochę lepiej :)

Nick_____Wiek__ Miejscowosc ___ Ilosc dzieci____ Data straty_____ Data porodu Hh29___29___krakow/hamburg___1___06.2014____starania o kolejna ciaze Mucha21212 Gosckiki Paulina0023 Aga88krakow Aniolkowa2014 Mietowka33__33___Lipno___1___07.2014___starania o kolejna ciaze Tatik1234____34____Radom__0__08.2014 6tc _______________ Moniczkaa86 Kachna22____26____Wlkp.____0____30.07.2014 12tc____ Aneta85____29_____Wrocław___0_____12.06.13 12tc__starania Shirkaa Ewag.............38..........Londyn........1...........1. 09. 14 9tc.....TBC Andzinsan26.....26.....Poznań.....0.....12tc.....11.12.2 014 Madziorekg __29____ ? ____1____03.14____09.03.2015

kachna jestes z wielkopolski ?:) wiesz ja sie zastanawiałm czy ja czasem nie mam takiego zapalenia ale ja nie mam plamien zadnych chociaz ból podobny bo jak by to był pechcerz to chyba by mi leki pomogły no nie powiem dzis jest lepiej ale boli jednak czasami np jak usiade zbyt gwałtownie . Ja powowli zaczynam miec mysli takie zeby do pracy jednak wrocic i sie poddac ze staraniami bo mi chyba nie jest dane miec 2 dziecka :(

Gość mucha21212
Dziewczyny a czy możemy tą tabelke robić że tak powiem ściślejszą? Bo nawet nie widzę jej w całości w telefonie Mucha21212/ 27 lat/ Siedlce (okolice)/ 07.2007, 04.2011, 07.2012, 11.2013, 12.2013/ 0 dzieci/ aktualnie 11tc Uzupełnicie moje dane?

Nick_____Wiek__ Miejscowosc ___ Ilosc dzieci____ Data straty_____ Data porodu Hh29___29___krakow/hamburg___1___06.2014____starania o kolejna ciaze Mucha21212_ 27_Siedlce(okolice)_ 0_07.2007,04.2011,07.2012,11.2013,12.2013_11 tc Gosckiki Paulina0023 Aga88krakow Aniolkowa2014 Mietowka33_l.33_Lipno_1_07.2014_starania o kolejna ciaze Tatik1234____34____Radom__0__08.2014 6tc _______________ Moniczkaa86 Kachna22____26____Wlkp.____0____30.07.2014 12tc____ Aneta85____29_____Wrocław___0_____12.06.13 12tc__starania Shirkaa Ewag.............38..........Londyn........1...........1. 09. 14 9tc.....TBC Andzinsan26.....26.....Poznań.....0.....12tc.....11.12.2 014 Madziorekg __29____ ? ____1____03.14____09.03.2015 mucha wpisałam Twoje w wersji scisnietej i moje tez :) w razie W niech ktos poprawi za mnie bo ja jestem lekko nierozgarnięta jesli chodzi o komputery :)

Nick_____Wiek__ Miejscowosc ___ Ilosc dzieci____ Data straty_____ Data porodu Hh29/29/krakow/hamburg/1/06.2014/starania o kolejna ciaze Mucha21212_ 27_Siedlce(okolice)_ 0_07.2007,04.2011,07.2012,11.2013,12.2013_11 tc Gosckiki Paulina0023 Aga88krakow Aniolkowa2014 Mietowka33_l.33_Lipno_1_07.2014_starania o kolejna ciaze Tatik1234____34____Radom__0__08.2014 6tc _______________ Moniczkaa86 Kachna22____26____Wlkp.____0____30.07.2014 12tc____ Aneta85____29_____Wrocław___0_____12.06.13 12tc__starania Shirkaa Ewag.............38..........Londyn........1...........1. 09. 14 9tc.....TBC Andzinsan26.....26.....Poznań.....0.....12tc.....11.12.2 014 Madziorekg __29____ ? ____1____03.14____09.03.2015 mucha wpisałam Twoje w wersji scisnietej i moje tez w razie W niech ktos poprawi za mnie bo ja jestem lekko nierozgarnięta jesli chodzi o komputery

Gość mucha21212
Dzięki :-)

oj, skopiowal mi sie caly wpis mietowki, a chcialam tylko tabelke. tez scisnelam swoje dane, choc w wersji mobilnej i tak nie widze wszystkiego. u mnie juz po owulacji. az mi sie starac odechcialo, wczoraj po prostu poszlismy spac z mezem, bo stwierdzilismy, ze mamy dosc ;). zobaczymy, co bedzie. mietowka, nie poddawaj sie, no chyba, ze faktycznie nie chcesz 2. dziecka. tatik, super, ze sie unormowalo wszystko :). mucha, juz 11 tc :), ale leci :).

Gość mucha21212
Leci leci a z drugiej strony dłuży się strasznie. Żyję od usg do usg. Następne za 2 tygodnie ale chyba jeszcze skonsultuję z innym lekarzem bo teraz to usg genetyczne a mam pakiet Lux Med więc wizytę z usg miałabym w ramach pakietu. Do tego dał by mi skierowanie na badania krwi i moczu też na pakiet bo inaczej będę musiała za wszystko zapłacić bo mój doktorek niestety ma swój gabinet i mój pakiet mogę sobie wsadzić :/